Den populære skuespillerinde skal under kniven.

Julie Zangenberg, kendt fra sin hovedrolle i filmen ‘Klatretøsen’, har taget en beslutning, der viser både mod og respekt for sin families kamp mod kræft.

Skuespillerinden har besluttet at gennemgå en forebyggende operation, hvor hun får fjernet sine bryster, efter at genetiske undersøgelser har vist, at hun har en øget risiko for at udvikle sygdommen.

Dette har Zangenberg delt med sine følgere på Instagram, ifølge Se og Hør.

“Der er ikke noget galt, jeg er gennem mange år blevet det, man kalder genetisk udredt for muligheden for at få kræft,” fortæller Julie i sin Instagram-story og understreger, at det har været en vanskelig beslutning, men hun er taknemmelig for muligheden for at tage skridtet.

Operationen indebærer, at Zangenbergs bryster fjernes og erstattes med implantater – et skridt, der er blevet mere og mere almindeligt blandt kvinder med en høj genetisk risiko for brystkræft, som vælger at tage kontrol over deres sundhed og fremtid.

I et åbent øjeblik reflekterer Zangenberg også over sin tidligere beslutning om at få brystforstørrende operation i sine tidlige 20’ere.

“Den dag i dag synes jeg, det er fjollet, jeg fik lavet mine bryster – jeg vil gerne have det fjernet og have gjort dem mindre. Men det er en rejse, jeg var på, og det synes jeg er helt okay, at jeg gjorde, på samme måde, som jeg synes, det er okay, hvis andre gerne vil gøre noget ved deres udseende.”

Julie Zangenberg har længe været et kendt ansigt i dansk film og tv. Hun fik sit gennembrud som den frygtløse klatrer i ‘Klatretøsen’ og har siden medvirket i en række film og tv-serier, herunder ‘Dirch’, ‘Viceværten’, ‘Sommeren ’92’ og ‘Live fra Bremen’.