Spørger man danskerne, er den ene bedre end den anden.

December er måneden, hvor danskerne hver aften sidder klar foran flimmerkassen for at se DR eller TV 2.

Sidste år kom DR ud med ‘Julehjertets hemmelighed’, som lokkede et flot antal seere til. Men sådan ser det slet ikke ud i år, hvor DR har besluttet at sende norske ‘Det Magiske Tivoliteater’.

Allerede nu ser det ud til, at serien, der har fået en overhaling med danske stemmer, ikke bliver den seersucces, som DR havde håbet.

Ekstra Bladet kan således berette, at man ud fra seertal for de første tre udsendelser tydeligt kan se, at seere falder fra dag for dag.

Således havde premieren 705.000 seere, mens afsnit to er blevet set af 594.000 og afsnit tre af 482.000.

Skulle seerflugten på de mere end 100.000 om dagen fortsætte i samme tempo, er der teoretisk 0 seere til ‘Det magiske tivoliteater’, inden ugen er omme.

I DR erkender man, at det nok er et urealistisk juleønske at have, hvis man skulle krydse fingre for seertal i den helt høje ende, når man har valgt at sende ‘Det magiske tivoliteater’.

“DR laver jo en ny julekalender hvert andet år, og i det mellemliggende år er traditionen, at vi viser en genudsendelse. I år har vi valgt at vise en rigtig flot norsk julekalender fra 2021 og i tillæg til den, har vi også 14 andre tidligere julekalendere fra DR tilgængelige på DRTV – så der er nok at vælge imellem,” skriver publiceringschef, Peter Rosberg i en mail til Ekstra Bladet og fortsætter:

“Vi har ingen ambition om, at ’Det magiske tivoliteater’ seertalmæssigt skal kunne hamle op med en nyproduceret julekalender, men vi håber naturligvis, at seerne vil tage det norske bud på en julekalender til sig.”