Den danske topmodel åbner op om vild afsløring – og løgnene bag dem

‘Kvinder vil være hende, og mænd vil være med hende’ Som Jon Hamms karakter Draper så fint sagde det i hitserien ‘Mad Men’.

Og det er umiddelbart også den selv samme betegnelse der kan bruges om den danske supermodel Josephine Skriver.

Den 30-årige københavnske skønhed har for længst bevæget sig over Atlanten, og gået catwalk for verdens største modemærker i over et årti.

Men for mange – især i udlandet – vil hun formentlig mest være husket (og hyldet) for hendes tid som en af de prestigefulde ‘engle’ hos Victoria’s Secret undertøjbrandet.

Her kunne den danske skønhed bevæge sig op og ned at scenen iført kun lingeri, stiletter og de traditionelle gigantiske vinger som Victoria’s Secrets engle er kendte for verden over.

Men selvom hun har stået knivskarpt på de pikante billeder, er det langt fra naturlig skønhed de begejstrede seere har kunne finde fra de fornemme modeshows.

Skriver fortæller nemlig i podcasten ‘Real pod’, at billederne der blev udgivet fra de verdensberømte modeshows, var blevet markant manipuleret og ‘forbedret’ af grafikere go tilrettelæggere – et såkaldt ‘retouch’ som det hedder indenfor fotografiverdenen.

– Jeg kunne stå ved siden af et billboard på gaden i 30 minutter, og ikke en eneste person ville se, at de to personer var den samme. Jeg tænkte selv, at jeg ikke er mig selv på billederne. Nogle gange kunne min mor også spørge ‘er det dig? Jeg vidste ikke, at du kunne se sådan ud, fortæller hun i podcasten, hvor hun og veninden/modelkollegaen Jasmine Tookes gav et indblik i livet bag de høje høle og bare hud.

Da Skriver fik tilbuddet i tidernes morgen om at blive ‘engel’ hos Victoria’s Secret, tænkte hun ikke over om hvorvidt de mange retouches ville have alvorlige konsekvenser for eventuelt unge piger, der så op til de smukke kvinder, og måske ønskede at se ud som deres skønhedsidoler.

– Jeg var helt sikker på, at de vidste, at det er fake, at vi så sådan ud, uddyber Skriver.

I dag er der kommet en gevaldig fokus på skønhedsidealer fra mode- og sundhedsverdenen. Blandt andet bruger flere og flere deres populære social media-platforme til at fremvise sig selv både fra deres bedste side, og fra den mindre ekstravagante side, der blandt andet inkludere morgenhår, uren hud og ingen makeup.

Skriver er ikke længere ‘engel’ hos Victoria’s Secret, men arbejder fortsat som model. Til dagligt er hun gidt med musikeren Alexander DeLeon, og i maj kunne hun afsløre, at hun og musiker-manden venter deres første barn – en pige.

Du kan se og høre Skrivers interview med ‘Real Pod’ her: