Tour-stjernen sætter ord på den pludselige nyhed.

I hjertet af Vuelta a Espana, midt i Jumbo-Visma’s erobring af løbet, blev det pludselig alt andet end en fest, da Nathan van Hooydonck oplevede et hjertestop i sin bil, der resulterede i en ulykke med flere køretøjer.

Heldigvis overlevede den belgiske cykelstjerne, men han var nødt til at tage afsked med sin karriere og cykelhold – deriblandt danske Jonas Vingegaard.

I en bevægende gestus sender Vingegaard, Van Hooydoncks bedste ven og kollega, en hjertevarm besked til sin ven i denne svære tid.

“Min kære ven og livvagt. Selvom jeg kommer til at savne at have dig ved min side, er jeg mest af alt glad for, at du kan fortsætte dit liv med din kone og baby,” skrev Vingegaard i en følelsesladet besked.

Han fortsatte med at takke sin ven for de utallige gode minder, de har delt gennem årene.

Van Hooydonck har været en uvurderlig støtte for Vingegaard og har bidraget til flere triumfer, herunder de to sejre i Tour de France.

Da Vingegaard først hørte om sin vens hjerteanfald, blev det en skæbnesvanger motivation for ham i Vueltaen. Han bestemte sig for at dedikere sin præstation på den 16. etape til sin elskede ven og kollega.

“Det var det, der motiverede mig til at vinde. Denne sejr er til ham. Vi har lige fået nyheder om, at han er i bedring, og det betyder alt for mig,” udtalte Vingegaard bevæget i et interview med TV 2 efter sin sejr.