Den danske Tour-vinder har ikke længere hans gule Tour-trøje hængende derhjemme

Danskerne var ude af deres gode sind, da Jonas Vingegaard sidste sommer kunne stille sig på toppen af podiet, som årets Tour de France-vinder.

Der blev også fejret så skoen passet, da danskeren vendte hjem til Danmark og kunne blive hyldet i København og derefter i hjembyen Glyngøre.

Og udover alverdens buketter, et skinnende trofæ og utallige klapsalver, fik rytteren en anden stor gave med sig fra de franske alper.

Som tourens sejrsherre fik Vingegaard lov til at beholde den gule førertrøje, som han også var iført da han begav sig ind på Københavns Rådhus, og kunne stolt vinke ud til danskerne på Rådhuspladsen.

Men selvom han for tiden er i fuld gang med at genvinde en Tour-sejr, så har hans gule førertrøje fra sidste år fået en ny ejermand.

Glyngøre Kulturstation kan nemlig stolt fortælle, at Vingegaard midlertidigt har lånt trøjen ud til byens museum – de har nemlig en særudstilling til ære for byens cykelmyg.

I disse dage kan de besøgende overvære udstillingen ‘Glyngøre i gult – Vingegaard kommer hjem’, hvor byen hylder Vingegaards fænomenale præstation ved Tour de France 2022.

Kigger du derfor forbi byområdet, kan du være ”så heldig, at du kan se en original gul trøje og andre ting, Jonas brugte under touren”, som de selv skriver på hjemmesiden.

Udstillingen indeholder, ud over den gule trøje, også bannere, bamser, modelcykler og diverse hilsner.

Du kan se et billede af vinduedisplayet her: