Hele Danmarks cykellegende taler ud.

Jonas Vingegaard tog sidste torsdag hul på den nye sæson.

Og det var ikke hvilken som helst start for den ydmyge Glyngøre-dreng, der satte alle konkurrenterne til vægs og kunne lade sig hylde som vinder af O Gran Camiño.

Men mere vil have mere.

Og det gælder bestemt også for den danske cykelstjerne, der ganske snart sætter sig i cykelsadlen og stiller til start ved i Tirreno-Adriatico senere i denne uge:

“Jeg blev nummer to her for to år siden, og forhåbentligt kan jeg i det mindste kæmpe med om sejren i år”, lyder det fra Jonas Vingegaard på et pressemøde forud for løbet.

Den danske cykelrytter, som allerede har markeret sig i år ved at vinde etapeløbet O Gran Camiño, er blandt favoritterne i løbet der løber af stablen fra den 4. til den 10. marts:

“Det er en lang uge, og der er mange gode konkurrenter, så vi vil bare gøre alt, hvad vi kan, og så må vi se mod slutningen, om det er nok eller ej”, siger han videre.

For Jonas Vingegaard selv er der skam også god grund til optimisme, da han heldigvis har undgået sygdommen, som han ellers frygtede før Tirreno-Adriatico.

Og nu er han for alvor klar til at gøre god figur i løbet, når han skal tage kampen op mod de bedste og måske tilføje endnu en samlet sejr til sit imponerende palmarès.