Hele Danmarks Tour-legende skulle træffe et stort valg.

I cykelsportens kulisse, hvor agenter lurer i skyggerne, er der en konstant kamp om at sikre sig sportens største talenter.

Et godt eksempel er historien om den danske cykelrytter, Jonas Vingegaard, og hvordan han tiltrak sig genstand for agenters intense interesse, længe før han blev en global stjerne.

Det skriver Ekstra Bladet.

For nogle år tilbage var Ken Sommer, som er en fremtrædende agent fra Corso Sports Marketing, dybt involveret i den ‘skjulte’ dyst.

Han afslørede for nylig til Ekstra Bladet, hvordan de forsøgte at sikre sig Vingegaard efter hans imponerende sejr i Polen Rundt i 2019.

“Vi havde en meget åben snak, og vi synes, han er en fantastisk fyr. Vi fulgte ham fra hans første resultater som professionel, og vi prøvede at skrive med ham”, forklarer han.

Corso Sports Marketing, der i dag er hjem for flere danske cykelstjerner som Mads Pedersen og Mikkel Bjerg, så Vingegaard som en værdifuld tilføjelse.

Men skæbnen ville det anderledes.

Vingegaard valgte at skrive med den schweiziske agent Mattia Galli, hvilket var en beslutning der også påvirkede hans karriere og samarbejdet med stjerner som Primoz Roglic.

“Jeg tror, vi var tæt på. I sidste ende valgte han en anden, og det er fair nok. Jeg snakker stadig med hans agent om det og joker med det. Vi er tætte med ham.”

Vingegaards valg var et vendepunkt, som blev et bevis på, at der selv bag kulisserne i cykelsporten er dramatiske og karriereafgørende øjeblikke.