Det er ikke kun etapesejren, den danske rytter kan smile af

Danske Jonas Vingegaard fra Jumbo-Visma, demonstrerede sin overlegne styrke og udholdenhed på tirsdagens enkeltstart i Tour de France. 

Den danske cykelrytter, der i øjeblikket bærer den gule trøje, knuste sine konkurrenter, herunder sin nærmeste rival, Tadej Pogacar fra UAE Team Emirates i en pragtpræstation. 

Jonas Vingegaard var hurtigst allerede ved den første mellemtid og fortsatte med at udbygge sin føring. Ved den anden mellemtid havde han øget sin føring til 31 sekunder. 

På trods af at Pogacar skiftede cykel ved foden af en udfordrende stigning efter 16 kilometer, fortsatte Vingegaard med at øge sin føring. Ved den tredje mellemtid havde han øget sin føring til over et minut og fortsatte med at trække fra på de sidste kilometer. 

Denne sejr markerer Jonas Vingegaards tredje etapesejr i Tour de France og hans 24. professionelle sejr i sin karriere. Han vandt to etaper på vej til den samlede sejr i sidste års Tour de France og i dag fik han altså sin tredje. 

Og nu har endnu en historie om magtdemonstrationen set dagens lys. 

Hvis man opdeler tidsforskel i forhold til distancen i intervaller, så har Jonas Vingegaard kørt 4,38 sekunder hurtigere end Pogacar per kilometer. På overfladen lyder det måske ikke som meget, men det er faktisk kolossalt, når vi betragter det i forhold til enkeltstarter i en Grand Tour. 

Faktisk er den ydmyge Glyngøre-drengs præstation historisk suveræn, da der kun én gang tidligere har været en større procentvis afstand mellem første- og andenpladsen i en Grand Tour. 

Denne opsigtsvækkende oplysning løfter den irske cykeljournalist Cillian Kelly sløret for, der har gjort sig den venlighed at analysere hundredvis af enkeltstartresultater fra Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a España. 

Jonas Vingegaard’s præstation skubber således grænserne for, hvad der er blevet opnået i enkeltstarter i årtier, og hans imponerende kørsel vil helt sikkert gå over i historiebøgerne.