Næsten alle gør det, men nu siger cykelrytteren fra.

Jonas Vingegaard bed sig for alvor fast på danskernes læber, da han i sommers endte øverst på podiet i verdens største cykelløb. 

Men fra danskeren og resten af feltet tog hul på det prestigefyldte løb ‘Paris Nice’, så var det bestemt ikke en dans på røde roser. 

For selvom Jonas Vingegaard og resten af Jumbo-Visma fik frarøvet en fordel, da det stod sort på hvidt, at der i holdløbet var markante ændringer, så var det bestemt ikke det som trak overskrifterne. 

Det gik nemlig ikke som Jonas Vingegaard havde håbet på, da løbet løb af stablen. 

Men siden da er det alt andet end løbet, som har trukket overskrifter.

For den evigt populære Jonas Vingegaard løfter nu sløret for, at han er en af de eneste på det succesrige hold, som ikke benytter sig af det populære effekt-booster. 

Og i en verden, hvor alle små detaljer bliver vendt og drejet, så har de seneste mange år båret præg af stoffet bikarbonat, der er kendt fra eksempelvis natron. 

Humlen er, at det har en nedsættende effekt på mælkesyredannelsen i musklerne. 

Det skriver Ekstra Bladet

Det har dog den bieffekt, at det har en tendens til at være hård ved maven. 

Men på Jonas Vingegaards hold har de indgået en aftale med det svenske firma, Mautern, der er de første i verden til at producere bikarbonat i form af drikkeprodukter og gels. 

Desuden har de fjernet de fordøjelsesmæssige problemer, hvorfor det ofte bliver kaldt et vidundermiddel. 

Men på trods af, at de fleste på holdet benytter det – så siger Jonas Vingegaard nej. 

Og i et hudløst ærligt interview med VeloNews, lægger performance director, Mathieu Heijboer, heller ikke skjul på, at det er helt op til Vingegaard selv om han vil benytte sig af produktet.