Mere end 26.000 er blevet snydt på nettet – og det involverer den danske 2X Tour-vinder

Den 25-årige YouTuber og cykelentusiast Benji Naesen føler sig snydt og bedraget af Jonas Vingegaard.

Eller det vil sige, en person der udgiver sig for at være den forsvarende Tour de France-vinder.

– Den her falske profil har været oppe i et år. Jeg er chokeret over, at den endnu ikke er blevet fjernet. Personen kan få 26.000 mennesker til at tro, at Jonas har sagt noget, som han ikke har sagt og det er farligt, lyder udmeldingen fra Naesen på hans offentlige Twitter-profil.

Siden 2022 har et uidentificeret individ udgivet sig for at være vores alle sammens Jonas Vingegaard på Twitter, hvor profilen skrev sit første tweet under sidste års Tour de France. Der var sidenhen stille på profilen, indtil for nyligt, hvor ydermere to tweets blev udgivet.

Og i næsten et år har Naesen gjort sit bedste for at forklare folk, at det ikke midtjyden fra Glyngøre, der befinder sig på den anden side.

Kigger man profilens kommentarfelt igennem, er der en god blanding af folk der legitimt tror på, at det er Jonas der sender beskederne ud på de sociale medier, og den anden halvdel der advarer brugere om at der er tale om en efterligner, skriver Se og Hør.

Selvom den ægte Vingegaard er at finde på både Facebook og Instagram (dog ikke Twitter), har han udtalt at han ikke benytter sig ofte af profilerne, da de er ‘spild af tid’.

Og det ser desværre ud til at Naesen i fremtiden får svært ved at advare uvidende om den falske Jonas: YouTuberen er nemlig blevet blokeret fra profilen.

Du kan se et displaybillede af den falske profil her: