Den forsvarende Tour-vinder begik en betydningsfuld fejl under seneste etape

Den 1. juli blev der taget hul på verdens største cykelløb, Tour de France, hvor den danske stjernerytter, Jonas Vingegaard, skal forsøge at forsvare sin gule trøje fra sidste år. 

Der hersker ikke nogen tvivl om, at danskeren vil forsvare sin gule trøje med næb og kløer mod sin evige rival, Tadej Pogacar. 

Igen i år er det ifølge bookmakerne en vaskeægte gyser mellem danskeren og sloveren, da de fra løbets start begge har været suveræne favoritter sammenlignet med Touren øvrige ryttere.

På onsdagens etape triumferede Jonas Vingegaard ved at sætte sin rival til vægs, da han krydsede målstregen omtrent et minut før sloveneren. 

Men helt anderledes forholdt det sig, da rytterne begav sig ud på sit andet bjergslag. 

Her måtte Jonas Vingegaard sande, at have tabt afgørende sekunder i den nu pivåbne duel mellem den slovenske superstjerne og den ydmyge Glyngøre-dreng. 

Men det stopper ikke her. 

Søndag blev den danske cykelstjerne endnu engang sat til vægs af hans direkte rival Tadej Pogacar. 

Og nu er forspringet i klassementet skrumpet til sølle 17 sekunder, før der i dag løber den første hviledag af to af stablen. 

Men selvom der ikke var meget at skrive hjem om i går, så lægger Jonas Vingegaard ikke skjul på, at han godt kan leve med det begrænsede tidstab: 

“Jeg havde ikke min bedste dag, og så bliver man bare straffet på sådan en stigning. Otte sekunder kan jeg leve med”, lød det fra Jonas Vingegaard til TV 2 i kølvandet på søndagens etape. 

Den danske cykelstjerne er dog meget tilfreds med de første 9 etaper i verdens største cykelløb, men maner til ro og fortæller, at det bliver de kommende uger, der skal afgøre løbet. 

Og i den forbindelse får han lavet en lille ups’er, da han understreger sort på hvidt, at det bliver de næste 14 etaper der skal afgøre Tour de France, på trods af, at der i skrivende stund kun mangler 12 etaper: 

“De næste 14 etaper kommer helt klar til at afgøre Tour de France. Jeg vil gøre mit for at få det i min favør”.