DR sætter lige for tiden stor fokus på konsekvenserne ved at skyde paraffinolie ind i armene for at opnå større arme.

I programmet ‘Dødelige drømmekroppe’ bliver der sat fokus på konsekvenserne ved at skyde den farlige og tykke olie ind i kroppen.

Jens the Beast fra TV 2-programmet af samme navn, kender konsekvenserne på egen krop, og nu advarer han andre om at gøre det samme.

Foto: Privat

Da Jens var yngre, sigtede han efter hele tiden at kunne blive større og stærkere.

Det havde dog også en kraftig bagside og store konsekvenser for hans helbred, men efter flere operationer er han nu rask igen.

Drømmen var at blive så stor og stærk som overhovedet muligt.

Han skulle have de største arme og de bredeste skuldre, uanset hvad prisen ville være.

Sådan havde Jens Dalsgaard, der i daglig tale kendes som ‘Jens The Beast’, det, da han som meget ung begyndte at skyde paraffinolie ind i sine arme.

Han havde set en dokumentar om bodybuilderen ‘Greg Valentino’, der var kendt for at skyde olie i armene, og Jens blev inspireret i en sådan grad, at hans liv ændrede sig for evigt. 

Selv om dokumentaren fokuserede på, hvor skidt det var for kroppen, så Jens noget helt andet på skærmen.

Han så kun på de store muskuløse arme og drømte om at få nogle magen til.

Historien om Jens og jagten på den perfekte krop startede allerede som ung teenager, og når Jens fortæller om hans barndom, er det ikke de gode minder, der bliver fremhævet.

“Jeg har levet et hårdt liv. Min mor fik sklerose, da jeg var ti, jeg havde et svært forhold til min far. Det fungerede ikke for mig i skolen, og jeg følte mig usikker i alt,” fortæller han til SE og HØR og fortsætter:

“Jeg havde rigtig dårligt selvværd, og jeg var mest af alt en skræmt lille dreng.”

Dog ændrede det sig, da han som 14-årig fandt glæden ved at styrketræne og gøre sin krop større og stærkere.

Pludselig var der noget, han selv kunne styre og kontrollere modsat mange andre ting i hans liv. Men i løbet af årene tog træningen dog overhånd.

“Da jeg kommer i 19-års-alderen, begynder jeg at eksperimentere med steroider. Jeg søgte mere, fordi jeg håbede, at det sorte hul i lille knækkede Jens ville lappes, hvis jeg blev endnu større.”

Mørk fortid

Jens begyndte som 19-årig at bruge steroider, og oveni det så røg han ind i en kriminel løbebane.

Efter at han havde afsonet en dom for vold og våbenbesiddelse, blev han mere besat af at blive stor og stærk.

Ikke lang tid efter skød han første gang paraffinolie ind i sine store, pumpede arme.

“Jeg var utrolig nervøs for det, men på samme tid havde jeg også en følelse af, at nu var der noget, der virkede. Der skete en masse i mine arme. Jeg tænkte ikke over, hvilke konsekvenser det havde for mig,” fortæller han og fortsætter:

“Skal jeg være helt ærlig, så levede jeg nok på det tidspunkt et liv, hvor jeg ikke forventede at blive over 30 år gammel. Det var nærmest en form for passivt selvmord.”

Kroppen eksploderede

Det store misbrug af paraffinolie stoppede dog efter tre måneder tid, da det hele kulminerede en søndag morgen. Jens vågnede op med en arm der dunkede og med puds, som var ved at komme ud af hans skulder.

Han kørte lynhurtigt til skadestuen, hvor han var så heldig at de gerne ville operere ham, da sagen var meget akut.

Det ville Jens dog ikke, men efter lang tid fik han overtalt lægerne til at bare give ham medicin og sende ham hjem på pillekur.

Men senere selv samme dag, kom Jens tilbage på skadestuen.

“Jeg kom vitterligt tilbage på mine grædende knæ og bad dem om at tage mig ind.”

Efter han ankom til skadestuen blev Jens hasteopereret, hvor de fjernede det meste af hans triceps i højre side af armen, før han blev sendt hjem, hvor han var nødsaget til at skulle modtage hjemmehjælp, da han intet selv kunne.

“På det her tidspunkt er mit værste mareridt blevet til virkelighed.”

En uge efter hans første operation vågnede Jens med en opsvulmet arm.

Hele 60 milliliter puds havde simpelthen samlet sig i lymfen i armhulen, og endnu en gang måtte den store bodybuilder atter under kniven for at få fjernet det olie, som han selv havde sprøjtet ind.

“Jeg var helt knækket. Arrene var så dybe, og jeg havde åbne sår. Jeg lugtede råddent, og jeg følte mig som absolut intet værd. Man kunne lige så godt have kørt mig på forbrændingen med det samme på det tidspunkt.”

En helt ny mand

Efter Jens’ anden operation kom han endnu en gang i fængslet, hvor han afsonede en dom for besiddelse af narko og våben.

I mens at han sad i sin fængselscelle med sin rådne arm, begyndte hans liv at vende.

Han begynde at få terapitimer, var i misbrugsbehandling og gennemførte et kursus i anger management.

Og da han igen blev løsladt, var Jens en ny mand, som nu valgte at prioritere familien og lagde den kriminelle løbebane bag sig.

Det var nu slut med steroider og paraffinolie.

Jens bruger nu sin platform på at inspirere andre mennesker og hjælpe dem til at få et bedre liv.  Foto: Privat

Hvis man spørger Jens, om han fortryder, alt det som han har gjort i sin fortid, så svarer han efter lidt betænkningstid, at det gør han faktisk ikke.

“Mine erfaringer har været med til at gøre en forskel. Jeg fortryder handlingen, men ikke at det er sket. For forhåbentlig kan det være med til at vise andre, det ikke er vejen at gå.”

Jens er så heldig at han er sluppet uden varige mén, der er ingen kalk i kroppen, som ikke skulle være der, og han har heller ikke nogen hjerteproblemer.

Det kunne have gået meget værre. Måden som han behandlede sin krop på, kunne have sendt ham i dialyse for resten af livet.

Det sker desværre for nogle af de mennesker, der eksperimenterer med paraffinolie. Jens var så heldig at slippe med livet i behold.

“Lad nu være med at gøre det. Det har så store konsekvenser, og det er ikke fucking for sjov, og du risikerer dit liv. Du går jo heller ikke ud på vejen, når bilerne kører eller leger russisk roulette med en ladt pistol, og det er altså det samme, du går, når du sprøjter det gift ind i dine arme. “