Super-instruktøren opnår nu en ny flot titel.

James Cameron sluttede sig til en eksklusiv klub søndag – en, der kun omfatter ham selv … han er den eneste instruktør i historien med tre film, der har krydset en enorm pengemilepæl.

Opnår

Det benchmark er den $2-milliard-linje, som hans seneste film – ‘Avatar 2: The Way of Water’ – krydsede søndag … og markerer nu den tredje af hans film, der har opnået det, ved det internationale billetkontor. 

Hans to andre kronjuveler … ‘Avatar’ ($2.9B) og ‘Titanic’ ($2.1B).

Han er nemlig den eneste direktør som har opnået tre $2 miliarder film. På Twitter skriver ‘Avatar Sequels’:

Kun tre andre film har passeret $2 mia, hvor alle af dem Disney-ejede. 

Der er ‘Avengers: Endgame’ (#2, $2.7B), ‘Star Wars: Episode VII – The Force Awakens’ (#4, $2.071B) og ‘Avengers: Infinity War’ (#5, $2.052B). 

‘Avatar 2: The Way of Water’ er nu den 6. mest indtjenende film nogensinde.

Forud for denne weekends præstation delte Cameron pladsen med Russo Bros. … som instruerede begge ‘Avengers’-film – men han har overgået dem og er i en liga for sig. På Twitter skriver ‘Jon Erlichman’ følgende:

Husk, at ‘Avatar 2: Way of Water’ kun udkom i biograferne for en måned siden – så den har nået denne enorme mængde af billetsalg på rekordtid …

Selvom Russos teknisk set kom hurtigere frem. 

Mens det kun tog 37 dage for ‘Avatar 2: Way of Water’ at krydse målstregen på $2 milliarder, slugte ‘Endgame’ det tilbage i 2019 … og ringede på den klokke på forbløffende 11 dage.

Det er sikkert at sige, at JC’s seneste aflevering er blevet profitabel … og der vil helt sikkert komme flere efterfølgere. 

Det var dog ikke nødvendigvis garanteret – faktisk havde filmen en langsom start , da den åbnede den 16. december og der var tvivl om, hvorvidt den havde benene til at gå til distancen.

I en tid, hvor kassenumrene simpelthen ikke er, hvad de plejede at være.

James Cameron ser ud til at være en konstant gennem og igennem. Få denne mand med på et andet filmsæt, ASAP!