Jakob Ellemann-Jensen har valgt at trække stikket.

Jakob Ellemann-Jensen har besluttet sig for at trække stikket for en periode. Det fortæller han i et opslag på Facebook.

Det er en beslutning, der kommer i kølvandet på, at han i sidste uge fik et ildebefindende.

Efter sit ildebefindende, valgte han at vende retur til arbejdet, men han har nu set i øjnene, at han er nødt til at have en pause.

“I sidste uge fik jeg et ildebefindende, som gjorde, at jeg røg en tur på Rigshospitalet, hvor jeg blev undersøgt. Jeg har altid været typen, der passer mine ting, og derfor var jeg opsat på at vende tilbage på arbejde med det samme. Men nu hvor der er gået nogle dage, må jeg erkende, at jeg ikke er klar til det,” skriver han.

Venstre-formanden slår fast, at det er hans helbred, der kommer først, da han ikke kan udføre sit arbejde eller fungere som far, hvis helbredet ikke er optimalt.

Derfor har han nu valgt at lytte til sin krop, der gennem en periode har sendt ham signaler om, at han er nødt til at trække stikket.

“Jeg har haft usædvanligt travlt gennem længere tid. Nu sender min krop et signal om, at det er tid til at tage en pause, hvis ikke det skal ende galt. Det vil jeg lytte til,” skriver han, og fortsætter:

“Konklusionen er derfor, at jeg, efter råd fra min læge, bliver nødt til at trække stikket i en periode og tage orlov. Og så vender jeg tilbage, når jeg er klar.”

Han fortæller også, at der allerede er fundet en afløser, da Troels Lund Poulsen overtager rollen som fungerende forsvarsminister.

Det er dog ikke kun på denne post, at der har været behov for at finde en afløser. Hans rolle som formand skal også dækkes ind, og her er det Stephanie Lose, der er blevet valgt.

“Jeg er meget tryg ved, at Troels og Stephanie tager hånd om de opgaver sammen med andre gode kræfter. Og jeg er taknemmelig over, at de kan løfte dem, mens jeg genopbygger kampkraften,” runder han af.