Andre Romelle Young, bedre kendt som Dr. Dre.

Er grundlægger og administerende direktør for Aftermath Entertainment og Beats Electronics og er tidligere medstifter, medejer og var præsident for Death Row Records.

Dr. Dre har blikket rettet mod en fordelagtig økonomisk musikaftale, hvor han ville sælge nogen af rettighederne til nogle af hans royalties og master-optagelser..

Og vi får at vide, at den vilde pris er langt over $200 millioner.

Her markerer han altså en acceleration af et løb på hip-hop aktiver.

Musikmogulen er tæt på at sælge nogle af sine musikaktiver i to separate aftaler.

Ice Cube og Dr. Dre
Foto: Shutterstock

Den ene aftale er med Shamrock Holdings og den en anden med Universal Music Group ifølge Billboard.

Den mulige Shamrock-aftale ser sådan ud at Dr. Dre sælger sine kunstners royalties fra to af sine soloalbums – hans andel af NWA (Niggaz Wit Attitudes) artist loyalitet plus hans producer loyalitet og forfatterens andel af musikken, hvor han ikke ejer udgivelsesrettighederne.

Den potentielle aftale med Universal Music Group er liiiiidt anderledes..

Dr. Dre sælger masterindspilningen af sit første soloalbum, ‘The Chronic’, plus hans andel af noget Kendrick Lamar-musik.

Foto: Shutterstock

Dr. Dre sælger ikke al sin musik eller rettigheder. Men ifølge Billboard karakterisereres disse transaktioner som for de mest “passive indkomststrømme”, der generer omkring $10 millioner årligt.

Og han sælger IKKE sin ejerandel i sit pladeselskab, Aftermath.

Kilder tæt på Dr. Dre fortæller TMZ, at den faktiske salgspris er titusindvis af millioner af dollars højere end de 200 millioner dollars, som er rapporteret.

Tillykke, Dr. Dre!