Landsholdsikonet sætter ord på de få minutter på banen.

Forleden vinkede de danske stjerner farvel til München og satte kursen nordpå mod Hamburg efter at have sat samtlige modstandere til vægs.

Og da de onsdag aften tog hul på mellemrunden var det ingen undtagelse.

Her gjorde de endnu engang rent bord og viste gode takter forud for skæbnekampen mod Sverige fredag aften.

Og onsdagens storsejr over Holland faldt også på et tørt sted for Mikkel Hansen, der var dybt imponeret.

Det var dog ikke meget spilletid den garvede landsholdsprofil fik, hvor hans primære bidrag var fra straffekaststregen og overtalsstyrmand i det danske angreb.

Den 36-årige Aalborg-spiller, som tidligere har været en central figur i landsholdets offensiv, fandt nemlig sig selv på bænken i størstedelen af kampen mod Holland, hvor det i stedet var Rasmus Lauge der styrede løjerne.

Mikkel Hansen, der har været en nøglespiller for Nikolaj Jacobsens tropper, lægger dog ikke skjul på, at han forstår og tilpasser sig i sin nye rolle:

“Jeg vil da altid gerne spille. Men Rasmus spillede jo rigtig, rigtig godt, og vi lavede 39 mål. For mig er det kun fint, at vi udnytter vores store bredde”, lyder det fra Mikkel Hansen ifølge TV 2.

Og billedet er da også helt anderledes end i 2019, da Danmark blev verdensmester, hvor Mikkel Hansen og Rasmus Lauge var de bærende kræfter i den danske bagkæde.

Men med fremkomsten af nye talenter som Mathias Gidsel og Simon Pytlick, har de evigt populære landsholdsprofiler måttet tilpasse sig og dele spilletiden som playmaker.

Landstræner Nikolaj Jacobsen ser denne situation som en luksus, idet han kan vælge mellem to erfarne spillere med forskellige kvaliteter:

“Det handler om, hvilket forsvar vi står overfor. Vi vidste, at Holland ville stå meget kompakt på os og havde mere brug for Rasmus’ kvaliteter mand mod mand. Han spillede en rigtig god kamp – specielt angrebsmæssigt”, lyder det fra landstræneren. Han tilføjer, at der i andre kampe vil være brug for Mikkel Hansens afleveringer og overblik.