Danskeren står over for hans sværeste Wimbledon-konkurrent til dato – og oddsene er imod ham

Holger Rune har brilleret gang på gang, siden han sendte hans første serv over nettet ved dettes års Wimbledon-turnering.

Og mandag aften skal den 20-årige dansker endnu engang bevæge sig ud på græsset, hvor en ny verdensstjernespiller venter ham på den anden side af banen.

Den unge dansker er nået hele vejen til ottendedelsfinalen, og som forventet bliver modstanderne gradvist sværere at besejre – og mandag er ingen undtagelse.

Rune skal nemlig op imod bulgareren Grigor Dimitrov, der ligger på verdensranglistens 24. plads. Og selvom den danske tennisstjerne befinder sig væsentligt højere, med en solid placering som nummer seks på selv samme liste, så er forventningerne ikke i danskerens banehalvdel.

Ifølge Oddset står Holger Rune til at tabe kampen. Med oddsene 2,55 igen til Rune, er der mere sikre penge at vinde, hvis man spiller på Dimitrov, som kvitterer med en 1,52-odds igen.

Fordelen til bulgareren findes alene ud fra det faktum, at Wimbledon-turneringens kampe bliver spillet på græs, hvor Dimitrov har præsteret væsentligt stærkere end Rune.

DR SPORTENS Kresten Mosbæk har derfor et vigtigt råd der skal overholdes, hvis Rune skal gå videre til kvartfinalen.

– Grigor Dimitrov er en snu ræv på græs, og han har været i Wimbledon-semifinalen tidligere. Og så har han bare vist et bundsolidt niveau. Så hvis Holger Rune ikke hæver sit bundniveau, kommer han i problemer. Men hvis han hæver sit niveau, så kan han godt gå videre, siger Mosbæk.

Kampen forventes at begynde mandag aften klokken 18.15.