Der blev ikke sendt invitationer ud til alle

Prins Christian fylder 18 år, og det er naturligvis en festlig begivenhed med mange inviterede gæster. Det er dog ikke alle, som har haft et ønske om en invitation, der er kommet med på gæstelisten.

Prins Christian er søn af Frederik og Mary, og sønnens 18 års fødselsdag er altså lige om hjørnet. Der skal naturligvis være fest, men der er dog nogle enkelte, som ikke er tilfredse med deres manglende invitation.

Dronning Margrethe holder til oktober gallataffel i forbindelse med fejringen af den unge prins. Her er der blevet inviteret unge fra de 98 danske kommuner, samt Grønland og Færøerne.

Der er dermed lagt op til en stor fest for at skabe de bedste rammer til en ung mands 18 års fødseldag.

I forbindelse med gallataffelet vil de forskellige kommuner have mulighed for at vælge 2 unge hver til at deltage i festlighederne.

Der er dog nogle enkelte som er blevet sat udenfor, og dermed ikke skal med til fest, selvom de nok gerne ville have haft en invitation.

Det er det danske mindretal i Sydslesvig, som ikke har fået en invitation. Det skriver Flensborg Avis.

Selvom Dronning Margrethe årligt nævner mindretallet i hendes nytårstale, er der altså ikke fundet plads til dem til denne begivenhed. Invitationen er nemlig kun gået ud til parter i Rigsfælleskabet.

Kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen udtaler:

– Derfor siger man, at i den her officielle sammenhæng, er det rigsfællesskabet, der er inviteret for at undgå, at man eksempelvis kommer med politiske provokationer. Det er fejringen af den kommende konge, som i fremtiden vil være konge for Grønland, Færøerne og Danmark, og selvom mindretallet i Nordtyskland føler sig meget danske, hører de jo ikke under dét.

Det er dog næppe en trøst for mindretallet i Sydslesvig, men mon ikke Prinsen nok skal få en formidabel fejring uanset.