“Det er forbigående deprimerende” forklarer skuespillerinden.

I dybet af det, der udgør det offentlige liv, findes der en skare af personer, hvis historier ofte bliver genstand for nationens fascineret blik. En af disse er skuespillerinden Iben Hjejle, hvis karriere og privatliv har fanget publikums interesse, ikke mindst på grund af hendes roller i bemærkelsesværdige danske tv-serier og film og hendes forhold til Casper Christensen.

Iben har tidlgiere ikke været sky med at dele visse aspekter af sit liv med offentligheden, herunder de udfordringer hun stod overfor med stressanfald under optagelserne til ‘Dicte’ i 2015, og den efterfølgende stressdiagnose der satte hende ud af spil i næsten to år.

Desuden har hendes erindringsbog ‘En gylden korkprop’ givet indblik i hendes tidligere forhold til komikeren Casper Christensen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Iben har dog på trods af dette fastholdt en reserveret holdning til at dele for meget om sit personlige liv, især på den røde løber, hvor hun foretrækker at holde fokus på det professionelle.

“Det er kun en lille håndfuld mennesker, jeg skal samtale med det om, og det er mine allernærmeste. Jeg kan mærke, at jeg til stadighed bliver en lille smule forbløffet over, at det er det, folk vil høre om, siger Iben Hjejle og fortsætter:

“Det er forbigående deprimerende, at jeg kan blive ved med at gå på internettet og finde mig selv. Men det er jo ikke mig. Det er en råbebutik af holdninger og meninger. Og hvis ikke det er direkte løgn, så er det udsagn forvandlet til ukendelighed. Og det er ikke en klage, det er en konstatering. Jeg har ikke lyst til at bidrage til det længere” lyder det fra Iben Hjejle. Det fortæller hun i et stort interview med magasinet Ud & Se, hvor hun undrer sig over den konstante offentlige interesse for hendes privatliv.

Dette understreger en dybere frustration med den offentlige fortælling, der ofte bliver manipuleret til noget, hun ikke kan genkende som sig selv. “Og hvis ikke det er direkte løgn, så er det udsagn forvandlet til ukendelighed,” siger hun, afslørende en indsigt i den pris, der betales for berømmelse.

I 2022 valgte Iben dog at åbne op under mere kontrollerede forhold i tv-programmet ‘All Exclusive’, hvor hun og Casper Christensen fik mulighed for at afrunde deres tidligere forhold offentligt. Dette var en bevidst beslutning for at “binde en sløjfe” på en historie, der i offentlighedens øjne måske aldrig fik en passende afslutning.

Hendes liv har dog taget nye vendinger siden da, idet hun har fundet kærligheden med Claus Bindslev, en gammel bekendt gennem mere end tre årtier.