Stort tillykke med fødselsdagen.

Den folkekære skuespillerinde Jytte Abildstrøm markerer sin 90-års fødselsdag i dag, og hun gør det med stil, humor og en hårpragt, der stadig står skarpt.

Abildstrøm, kendt for sin smittende livsglæde og sit engagement i økologi og bæredygtighed, beskriver sig selv som en “taknemmelig og svineheldig dame”, og hendes fødselsdagsfejringer lyder til at leve op til dette billede.

Fødselsdagen bliver en ekstravagant affære, spredt ud over tre begivenheder, som ville gøre enhver royal misundelig:

Først bliver hun fejret af sin nærmeste familie i Charlottenlund, efterfulgt af en sammenkomst for naboer og venner i det økologiske bofællesskab Munksøgaard i næste uge. Festlighederne kulminerer i en stor 170 års fejring sammen med veninden Daimi i Riddersalen, som finder sted den 9. juni, hvor de sammen fejrer deres milepælsfødselsdage.

LÆS OGSÅ: Helt ny situation i ‘Badehotellet’: Nu sætter Cecilie Stenspil ord på det

LÆS OGSÅ: Kendt ‘Go morgen Danmark’-kok deler stor nyhed

“Det er klart, at jeg ikke kan det samme, som jeg kunne en gang. Jeg kan ikke løbe lige så hurtigt, men det er da flot, at jeg stadigvæk kan glæde andre med gode tanker, som de kan bruge,” fortæller Abildstrøm, som fortsat spreder sine budskaber om bæredygtighed og det åndelige liv, i et interview med BILLED-BLADET.

Abildstrøm står som et symbol på et liv levet fuldt ud, uden frygt for fremtiden eller livets uundgåelige afslutning.

“Sådan noget går jeg slet ikke og tænker på. Det er da kun hyggeligt, at vi skal dø. Det er da fint. Nej, der er ikke noget at være bange for,” siger hun, og deler en personlig anekdote om sin far, der nød sit ophold på plejehjem takket være fællesskabet der.

Vi fra Hollywood.dk ønsker Jytte stort tillykke med fødselsdagen.