Han fik en hel generation at tv-elskere til at grine. Nu er han gået bort efter kort sygdomsforløb.

En stor skygge kaster sig over underholdningsverdenen, som skuespilleren Andre Braugher, bedst kendt for sine mindeværdige roller i tv-serier som ‘Homicide: Life on The Street’ og ‘Brooklyn Nine-Nine’, er gået bort i en alder af 61 år efter kort tids sygdom.

Hans publicist meddelte den triste nyhed til mediet Variety tidligt onsdag dansk tid, skriver Ekstra Bladet.

Braugher efterlader sig et værdifuldt arv af præstationer og et savn hos fans verden over. Han var ikke kun en begavet skuespiller, men også en dobbelt Emmy-vinder, der har sat sit præg på tv-landskabet i årtier.

Den afdøde skuespiller var kendt for sin rolle som den kontante, men elskværdige politiinspektør Raymond Holt i den elskede komedieserie ‘Brooklyn Nine-Nine’. Hans kemiske dynamik med komikeren Andy Samberg, der spillede kriminalbetjent Jake Peralta, gjorde serien til et hit og Braugher til en fanfavorit.

Emmy-priserne anerkendte Braughers bemærkelsesværdige præstationer, først for hans rolle som kriminalbetjent Frank Pembleton i ‘Homicide: Life on The Street’ og senere for hans skildring af Nick Atwater i tv-serien ‘Thief’ fra 2006. Disse priser var blot toppen af isbjerget for en karriere, der strakte sig over årtier og efterlod et varigt indtryk på tv-historien.

Braugher var ikke kun en dygtig skuespiller, men også en dedikeret familie mand, der efterlader sig sin kone, Ami Brabson, og tre børn.

Her får du et sammenklip af højdepunkter fra Braughers tid i rollen som Holt i ‘Brooklyn Nine-Nine’.