Hendes majestæt bruger for tiden sensommeren i det franske – og hun er ikke alene.

I knap 50 år har hendes majestæt dronning Margrethe dedikeret en større bid af sommerferien til vinslottet Château de Cayx, som hun købte i 1974 med prins Henrik.

Lige siden har den danske dronning været at spotte sommer efter sommer på det lokale marked i byen Cahors, hvor der både bliver nydt godt af charcuteri, vin, frisk fisk og meget mere.

Og igen i år pryder hendes majestæt de hyggelige gågader hvor boderne bliver nøje undersøgt – men denne sommer har hun helt særligt selskab med på opdagelsesrejse i de franske delikatesser.

Det skriver BILLED-BLADET.

Dronningen bruger nemlig sommerdagene sammen med Henriette Obel, der har været en af hendes majestæts fire hofdamer siden 2020.

Obel-familien er langt fra ukendt blandt kongehuset, da både Henriette og hendes mand, kammerherre Anders Obel, er nære venner af dronningen og kronprinseparret. Derudover er Henriettes svigermor, Ulla Obel, også tidligere hofdame for hendes majestæt, i årene 1996 – 2004.

Da Obel blev stedfortræder for Ane Vibeke Foss som hofdame i 2020, skrev kongehuset således:

”Hendes Majestæt Dronningen har udnævnt kammerherreinde Henriette Obel til ny hofdame. Henriette Obel er cand.ling.merc. fra Copenhagen Business School, fhv. Investment Banker, administrator for Haxholm Landbrug, bestyrelsesformand for Power-Flex ApS og medlem af Advisory Committee Mermaid. Henriette Obel tiltræder 1. juli 2020.

Til dagligt bor og driver Henriette og Anders Obel Haxholm Godt ved Langå.