Aneke Rune taler ud om sønnens skuffende resultat ved årets Hopman Cup

En kvartfinaleplacering ved årets Wimbledon og en sjettepladsplacering på verdensranglisten.

Man skulle tro at den unge Holger Rune ville være en frygtet modstander blandt verdens bedste tennisspillere, når danskeren begiver sig ud på tennisbanen.

Men der har tydeligvis ikke været grund til bekymring hos danskerens modstandere ved dette års Hopman Cup i Nice, Frankrig.

I denne uge har unge Rune tabt samtlige kampe han har deltaget i ved årets turnering, hvilket forhåbentlig ikke er starten på en stime af skuffende resultater, han tager med sig til næste uges Croatia Open.

Det er blevet til et nederlag til både verdensranglistens nummer 160, schweiziske Leandro Riedi, og nummer 49, franske Richard Gasquet. Derudover er det ikke blevet til nogle sejre i nogle af de to mixed double-kampe han har begivet sid ud i sammen med Clara Tauson, og er dermed ude af turneringens Hopman Cup.

Men nederlagene har ikke skyldes hverken dårlig form eller mislykket taktikker. Tværtimod spiller sygdom den primære rolle.

‘Han lå i sengen i fire dage efter med feber, og han har kun haft to timer på grus inden kampen onsdag. Ikke den helt optimale forberedelse til en turnering’, fortæller mor Aneke i en SMS til Ekstra Bladet.

Ydermere døjer Rune fortsat med problemer med lænden, som han pådrog sig under årets French Open.

Og selvom man kan håbe at den unge Wimbledon-kvartfinalist kan blive klar til Croatia Open, så ser Aneke helst at hendes søn slet ikke tager afsted.

– Jeg synes, han skal trække sig her, men han vil jo gerne spille. Sådan er Holger. Han gider ikke at være syg, lyder anbefalingen fra mor Aneke.