‘Jeg har lært min lektie’ udtaler tenniskometen

I dag sker det.

Tirsdag klokken 12 skal Holger Rune svinge ketsjeren for første gang ved dette års Wimbledon-turnering.

Her skal danskeren op mod den britiske spiller George Loffhagen, der deltager i grand slam-turneringen på et wildcard.

Og det er tydeligt at se hvem bookmakernes favorit i opgøret er: hvis du vil vinde sikre penge, skal pengene smides mod den 20-årige dansker.

Rune befinder sig som nummer seks på verdensranglisten, hvorimod Loffhagen ligger so men skygge i danskerens nærvær, på en 367. plads.

Men man skal ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt: en lærerig leveregel som Rune i dén grad lærte på den hårde måde ved sidste års Eastbourne-turneringen, hvor han var oppe imod den lavererangerede englænder Ryan Peniston.

For selvom danskeren på papiret stod til at gå med sejren, så måtte Holger Rune sande at hans akilleshæl indenfor tennisverdenen, er at spille på græsbanerne.

Og selvom der var over 100 placeringer mellem danskeren og briten, tog han forskud på glæden, og måtte gå fra banen med et nederlag.

Men selvom han ikke kunne tage fra opgøret som kampens vinder, så kunne han tage en vigtig livslektie med i baghovedet: aldrig undervurder din modstander, skriver B.T.

‘Jeg har lært min lektie efter sidste år, hvor jeg tabte til Peniston. For selv om man møder lavererangerede spillere, så skal man passe på og forberede sig ordentligt (…) Det gør jeg også tirsdag, for det bliver en svær kamp – uanset hvad. George Loffhagen er på hjemmebane foran et vildt publikum. Han har en kæmpe chance for at gøre noget stort’ uddyber Rune på et pressemøde forud for Wimbledon.

Selvom han er højt rangeret blande verdens bedste spillere, har Rune ikke sat høje forventninger til sig selv, om at blive i grand slam-turneringen længe. Igen spiller græsterrænet.

‘Jeg har ikke kæmpe forventninger, for jeg er én af dem, der har vundet færrest kampe på græs. Faktisk kun tre. Så det bliver noget med at tage en kamp ad gangen’, afslutter den 20-årige gentofteborger.