Den folkekære musiker tog afsked med verdenen i lørdags.

Det kom som et chok for mange, da nyheden om Leo fra duoen ‘Sussi og Leo’ lagde sig dødelig syg, og til sidst måtte trække sine sidste åndedræt lørdag den 18. februar.

Nu kan Ekstra Bladet bringe historien om de sidste stunder, ægteparret havde sammen på hospitalet.

I mandens sidste tid blev der snakket meget om hvad de havde opnået i livet, og hvad de ønskede at de havde fået chancen – og tiden – til at kunne have oplevet.

Men “døden” som emne blev ikke bragt op.

“Vi snakkede meget om, hvad han gerne ville. Leo, han var overbevist om, at han nok skulle overleve det her. Forrige fredag om aftenen satte han sig ned og planlagde, hvordan han skulle lave en ny pibe” fortæller Sussi Nielsen til Ekstra Bladet.

“Han var ikke klar til at gå herfra, det var han ikke. Det er hårdt at tænke på, at Leo ikke fik lov til at gøre det, han gerne ville. Det må jeg indrømme, at jeg en gang imellem sidder og tuder over”.

Parret nåede at give en kærlig afsked til hinanden, og samtidig takke danskerne for deres omsorg og empati.

Men den døende Leo var ikke klar til at forlade livet, som også fremgik i hans sidste ord til konen.

“Hans sidste ord til mig er, ’jeg er bange’. Lige på det tidspunkt, der er jeg sikker på, at han vidste, hvad der ventede ham” informerer Sussi.

“Jeg går og håber på, at han har ret i, at der er et liv efter døden”.

Sussi og Leo har været en del af dansk underholdning i flere årtier, og har samtidig også været et lykkeligt ægtepar der har kunnet nå at fejre rubinbryllup.