Så meget tjener kronprinsen.

Med prins Christians snarlige opstigning til titlen som Danmarks kronprins har der været et fokus på hans økonomiske situation.

Tidligere var det forventet, at spørgsmålet om hans apanage først ville blive aktuelt fra han fyldte 21 år, men nu, som den næste i tronfølgerækken, ser det ud til, at han kommer til at modtage apanage før tid.

Det skriver SE og HØR.

Hans fremtidige indtægter er dog stadig et emne, der er indhyllet i mystik. Kongehusekspert Jakob Steen Olsen og det danske kongehus selv har ikke offentliggjort nogen detaljer om, hvad prins Christian kan forvente at tjene.

Men vi kan måske få en antydning af dette ved at se på, hvad den nuværende kronprins Frederik modtager.

Ifølge oplysninger fra Ritzau modtog dronning Margrethe, der abdicerer den 14. januar, en månedlig statsydelse på 7,5 millioner kroner i 2023. Dette beløb dækkede også driftsomkostninger for kongehuset.

Hendes søster, prinsesse Benedikte, modtog 1,5 procent af denne ydelse.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fik i stedet det, der kaldes årpenge – og altså ikke statsydelse. I 2023 modtog Frederik 1,9 millioner kroner om måneden, mens Mary fik 10 procent af dette beløb.

Prins Joachim modtog 330.450 kroner i årpenge, mens hans hustru, prinsesse Marie, ikke modtog nogen årpenge.

Det er værd at bemærke, at medlemmer af det danske kongehus ikke betaler indkomstskat, registreringsafgift eller grønne afgifter.