Der er ikke stor begejstring over, at Dannebro er blevet rejst.
Søndag var en historisk dag. Den danske trone blev givet videre fra dronning Margrethe, til kronprins Frederik, som nu er kong Frederik den 10.
Dermed blev Frederiks hustru, Mary, til dronning. Mary er oprindeligt fra Tasmanien i Australien, og her er det danske tronskifte heller ikke gået ubemærket hen.
Mandag markerede Tasmanien det danske tronskifte ved at hejse det danske flag over det delstatslige parlament, hvor Mary, født på Tasmanien, nu er blevet dronning. Beslutningen om at midlertidigt fjerne det aborigine flag for at give plads til dannebrog har dog udløst betydelig utilfredshed i det aborigine samfund, ifølge ABC News.
På toppen af parlamentsbygningen er der plads til tre flag, der normalt repræsenterer Australien, Tasmanien og det pågældende lands relation til andre nationer. Denne gang var det Australiens, Tasmaniens og Danmarks flag, der vajede, med dannebrog i midten.
Beslutningen om at fjerne det aborigine flag midlertidigt blev truffet uden forudgående dialog med det aborigine samfund, hvilket har skabt kontrovers. Nala Mansell, kampagnechef for Tasmanian Aboriginal Centre, kalder det et “klassisk eksempel” på manglende respekt fra parlamentets side over for aboriginernes folk, deres land og deres flag.
Premierminister Jeremy Rockliff og parlamentsmedlem Mark Shelton forsvarer beslutningen og hævder, at den blev truffet i overensstemmelse med den gældende flagprotokol. Mark Shelton understreger, at anmodningen om at anerkende det danske tronskifte kun var for en dag som en gestus mellem Danmark og Tasmanien.
Rockliff udtrykker stolthed over Mary og understreger, at det danske flag blev hejst i overensstemmelse med den nationale protokol. Mansell insisterer dog på, at parlamentet bør lære af denne episode og foreslår, at enhver permanent flagning med det aborigine flag skal ske med respekt for aboriginernes folk, deres rettigheder til jorden og deres kultur.