Den tidligere statsminister åbner op om privatlivet.

Bag de politiske kulisser og de skarpe kampe om magten ligger der ofte en personlig historie, der sjældent ser dagens lys.

I dokumentaren “Statsministeren Helle Thorning-Schmidt”, som nu kan streames på DR TV, får seerne et sjældent indblik i de personlige omkostninger ved livet i politikkens centrum.

Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister og frontfigur for Socialdemokratiet, deler åbenhjertigt de udfordringer, hun og hendes familie har mødt gennem årene, særligt i forbindelse med mediedækningen op til valget i 2011.

“Det var så absurd. Det der rygte kørte jo i lang tid. På det tidspunkt vidste vi jo ikke, hvor de rygter kom fra,” afslører Helle Thorning-Schmidt om de grusomme rygter, der omringede hendes ægteskab med Stephen Kinnock. Disse rygter inkluderede alt fra spekulationer om skilsmisse til chokerende påstande om Kinnocks seksualitet.

Stephen Kinnock selv beskriver oplevelsen som “meget ubehageligt” og understreger det private i ens seksualitet, som aldrig burde blive et offentligt samtaleemne. Dette var en særlig udfordrende tid for parret, ikke mindst fordi de måtte forklare situationen for deres børn, Johanna og Milo.

“Det gjorde i hvert fald ikke noget godt for vores ægteskab på det tidspunkt. Det er jeg nødt til at indrømme. Det var ikke fedt. Det var en virkelig hård tid for os at komme igennem, også fordi vi var nødt til at snakke med børnene om det, og hvad siger de? Det var rigtig svært,” deler Thorning-Schmidt åbent.

Dokumentaren giver et sjældent indblik i, hvordan politik ikke kun er en arena for ideologiske kampe, men også et sted, hvor personlige liv bliver gransket og ofte fejltolket.

Til trods for de svære tider stod parret stærkt sammen og gik aktivt ud for at afkræfte de skadelige rygter.