Til foråret toner Danmarks tidligere statsminster Helle Thorning-Schmidt frem på skærmen, når en ny Viaplay-dokumentar ruller over skærmen.

Vores tidligere statsminister har fået nok af øgenavnet som folket har givet hende: “Gucci-Helle”.

Hun er den tidligere statsminister fra oktober 2011 til 28 juni 2015, og som efterfølgende fra 3 juli 2015 til 3 februar 2016, var næstformand i folketingets præsidum.

Fra 2016 og indtil udgangen af maj 2019 var Helle Thorning-Schmidt direktør for ‘Save the Children International’ med hovedsæde i London.

Den tidligere startsminister sætter nu ord på, hvordan det er at være Danmarks første kvindelige statsminister – og hvor hun er i dag.

Det er nok gået de færreste danskeres næser forbi, at Danmarks første kvindelige statsminister på et tidspunkt i sin regeringstid fik tillusket sig øgenavnet ”Gucci-Helle”.

Og det kan godt være, at Helle Thorning-Schmidt ofte har trukket på smilebåndet over mærkatet.

Men hun har heller aldrig lagt skjul på, at hun lige så ofte har været godt og grundigt træt af det.

I en ny dokumentar om den tidligere statsminister, som således har premiere på Viaplay i løbet af foråret, får danskerne indblik i Helle Thorning-Schmidts liv efter tiden på Christiansborg.

Og dokumentaren kaster desuden et tilbageblik på de politiske og personlige kampe, som hun gennem tiden har kæmpet.

Der er selvsagt tale om netop øgenavnet ”Gucci Helle”, men der gemmer sig også umiddelbart en hidtil ufortalt historie om, at den nuværende ledelse i Socialdemokratiet har forsøgt at skrive Danmarks første kvindelige statsminister ud af historien.

Dokumentaren ”Statsministeren Helle Thorning-Schmidt” får premiere på Viaplay til foråret.