Selvom mange så det som en sandhed, afviser den tidligere statsminister rygterne

Borgmesterkæden sidder ikke ligefrem stramt om halsen på den nuværende overborgmester, Sophie Hæstorp.

Tilbage i marts måned kunne Weekendavisen nemlig bringe nyheden om, at selvom Socialdemokratiet var glade for at have en af partiets medlemmer siddende på borgmesterkontoret i Københavns Kommune, så var Sophie Hæstorp (S) ikke ligefrem partiets førstevalg.

I stedet søger partiet nu et ‘topnavn’ til at overtage posten fra Hæstorp.

Og i følge mediets kilder, lød den oplagte kandidat dengang på en kvinde, der i dén grad ved hvad det betyder at bære store politiske opgaver i Danmark – nemlig landets tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt.

Og selvom det uden tvivl ville være et velkendt navn der ville kunne placere sig på Københavns Rådhus, så må partiet desværre lede efter en anden spidskandidat til rollen.

Ekstra Bladet fik nemlig en snak med Thorning-Schmidt, da mediet mødte hende på den røde løber til premieren på ‘Toves Værelse’.

– Nej, hus forbi. Det har ikke noget med mig at gøre, lyder afvisningen fra den tidligere partileder.

Hun ønskede dog ikke om at komme ydere ind på emnet, da mediet spurgte ind til, om hvorvidt Socialdemokratiet havde givet hende tilbuddet om at overtage Hæstorps post.

– Jeg har ikke nogen kommentarer til det, jeg skal ikke være overborgmester i København, lyder det afsluttende fra hende.

Der er i disse dage stor interesse for ‘Gucci-Helle’, da danskerne kan få et indblik i socialdemokratens tid på statsministerposten, i dokumentaren ‘Statsministeren’ der nu kan ses på Viaplay.