Hele familien er samlet til den store mindehøjtidelighed – undtagen hertugparret, der ikke er inviteret

En højtidelig og sørgmodig dag går den royale familie og hele Storbritannien i møde.

Den 8. september markerer etårsdagen for dronning Elizabeths død, i en alder af 96 år. Og i forbindelse med den vigtige dag samles den royale familie på Balmoral Castle i Aberdeenshire i Skotland.

Ifølge pålidelige kilder står alle de højtrangerede medlemmer af monarkiet til at deltage: kong Charles og dronning Camilla, prins Andrew og ekskonen Sarah Ferguson, prins William og prinsesse Kate, samt alle børn og børnebørn af det royale stamtræ.

Men to navne står ikke på gæstelisten: prins Harry og hertuginde Meghan Marke. Kendisparret er nemlig blevet afvist fra at dukke op, skriver det britiske medie The Sun.

Til trods for at parret allerede vil være at finde i England i dagene før og efter familieforsamlingen, da de vil støtte op om multisport-begivenheden Invictus Games, der samler penge ind til sårede og syge soldater og tjenestemænd, så er de blevet bedt om ikke at møde op i Balmoral Castle, fortæller en intern kilde af kongehuset.

“Der har ikke været nogen opsøgende kontakt til dem”, fortæller en kilde til mediet.

Det forventes dog at parret vil finde en måde at markere betydningen på deres egen måde vis de ikke er inkluderet i nogen af ​​disse planer, melder mediet.

Til dagligt bor Sussex-hertugerne i Montenico, Californien i USA, men har adresser adskillige steder i verden.

Harry og Meghans besøg til Tyskland den 9. september bliver parrets første fælles optræden i Europa siden dronningens død.