Angiveligt har det været diskuteret, om Harry og Meghan skulle have frataget sine royale titler.

Kong Charles og Prins William har angiveligt overvejet at fratage Meghan Markle og Prins Harry deres kongelige titler, ifølge oplysninger fra en royal ekspert. Hertugen og hertuginden af Sussex, som i 2020 trådte tilbage fra deres roller som aktive seniorroyals og flyttede til USA, har siden skabt overskrifter med deres kontroversielle udtalelser om deres tid i den britiske kongefamilie.

Det skriver Mirror.

LÆS OGSÅ  Efter dronning Elizabeths begravelse: Harry og Meghan nægtet adgang

Parret, der nu bor i Montecito, Californien med deres to børn, Prins Archie og Prinsesse Lilibet, har deltaget i en række projekter og rejser. Deres seneste besøg i Nigeria viste deres titler, hvilket de var meget glade for.

Tom Quinn, en kendt royal forfatter og ekspert, afslørede over for The Mirror, at Kong Charles og Prins William “har haft lange diskussioner om at fratage Meghan og Harry deres kongelige titler, men de frygter, at det kan have den modsatte effekt og forværre situationen.” Quinn forklarede videre, at “det sidste, de ønsker, er at give parret endnu en grund til at klage. Selv uden titler vil Meghan og Harry fortsætte med at optræde som kongelige og blive modtaget sådan over hele verden.”

LÆS OGSÅ  Indrømmer tanken bag: Gjorde det for Frederik og Marys skyld

Da de trådte tilbage fra deres roller, beholdt de deres titler som hertug og hertuginde af Sussex, men mistede deres HRH-titler og blev ikke længere adresseret som hans eller hendes kongelige højhed. Hertugen af Sussex, Prins Harry, opgav også sine militære titler.

I begyndelsen af året relancerede parret deres hjemmeside, Sussex.com, hvor de bruger deres kongelige titler og viser et våbenskjold. Hjemmesiden præsenterer et billede af parret med teksten: “Kontoret for Prins Harry & Meghan, Hertugen & Hertuginden af Sussex” og indeholder desuden deres biografier, korte beskrivelser samt opdateringer om deres aktiviteter, herunder deres seneste rejse til Nigeria.