Familien til den afdøde sanger har efter flere års kamp, endelig fået grønt lys

I december 2016 giv hitmageren George Michael bort, efter længere tids kamp med inflammatorisk betændelse i hjertemusklen.

Og mens hele verden sørgede over tabet, ville familien allerede dengang hylde den elskede ‘Wake Me Up Before you GO-GO’ sanger.

På hans ejendom i landsbyområdet Going-on-Thames i Oxfordshire fik familien idéen om at få opstillet en bronzestatue, til ære for Michael – men byrådsmedlemmerne har ikke haft stor succes med projektet.

De 3.200 lokale beboere har nemlig vist skepsis mod familiens borgerforslag. Blandt kritikerne er menighedsrådsmedlemmet Catherine Hall, der siden forslagets første ansøgning var modstander af familiens ønske.

‘Jeg er tilbageholdende med at være enig i princippet, fordi vi risikerer at sætte ringe i vandet blandt indbyggerne’ lød Halls kommentar i tidernes morgen.

Men nu har meningerne skiftet, og projektet har fået grønt lys, skriver det engelske medie The Sun.

I weekenden mødtes George Michales barndomsven Andros Georgiou med billedhuggeren Laura Lian på mindestedet, der nu har fået den æresfulde opgave at designe den kommende hyldeststatue.

‘Laura blev introduceret til Georges ejendom af en ven, og de elskede hendes tidligere arbejde, inklusive figurer af David Bowie og John Lennon (…) Alle glæder sig til en dag at kunne afsløre statuen i Goring, hvor han havde elsket sit stille liv i 17 år’ fortæller kilden til mediet.

Hvornår statuen forventes at være oppe for offentligheden at beundre, vides endnu ikke.

George Michael ville have fyldt 60 år den 25. juni, 2023.