Den populære skuespiller er gået bort, i en alder af 70 år

Den amerikanske skuespiller, komiker, forfatter og producer Paul Reubens, bedst kendt for sin rolle som den excentriske karakter Pee-wee Herman, er død. Han blev 70 år gammel. Reubens kæmpede mod kræft i flere år, en kamp han førte med stor styrke og humor, ifølge en udtalelse fra hans publicist.

Paul Reubens, der blev født i Peekskill, New York, og voksede op i Sarasota, Florida, udviklede tidligt en forkærlighed for komedie. Han skabte karakteren Pee-wee Herman, mens han var medlem af den berømte Los Angeles improvisationsgruppe, The Groundlings.

Karakteren blev først introduceret til det nationale publikum gennem HBO-udsendelsen af “The Pee-wee Herman Show”.

Reubens fortsatte med at skabe, co-skrive og co-instruere serien “Pee-wee’s Playhouse” på CBS, hvor serien vandt 22 Emmy Awards i løbet af sin kørsel fra 1986 til 1991. Reubens blev nomineret til 14 Emmy Awards i løbet af sin karriere, hvoraf han vandt to. Karakteren blev et gigantisk hit blandt børn verden over, og fik sågar flere filmadaptioner med Reubens i hovedrollen. Den første af disse film havde den populære instruktør Tim Burton bag kameraet i hans instruktørdebut.

Udover hans succes som Pee-wee Herman hjalp Reubens også andre skuespillere med at komme i rampelyset. Nogle af hans “Pee-wee’s Playhouse” medstjerner inkluderede Laurence Fishburne, Natasha Lyonne, Jimmy Smits, Sandra Bernhard og S. Epatha Merkerson.

Paul Reubens i hans ikoniske Pee-Wee Herman-kostume i 2011. Foto: Shutterstock

Reubens efterlader sig en erklæring til offentligheden, hvor han skriver:

“Accepter venligst min undskyldning for ikke at have offentliggjort, hvad jeg har stået over for de sidste seks år. Jeg har altid følt en enorm mængde kærlighed og respekt fra mine venner, fans og støtter. Jeg har elsket jer alle så meget og har nydt at lave kunst for jer.”

Reubens har haft en betydelig indflydelse på komediegenren og vil blive husket for sin karakter Pee-wee Herman, der har glædet generationer af børn og voksne med sin positivitet, fantasi og tro på vigtigheden af venlighed.