Trods nederlaget i EM-finalen, kan Mikkel Hansen bryste sig med et pænt plaster på såret.

Dramatik og intensitet var i højsædet, da de danske håndboldherrer i en medrivende finale mod Frankrig måtte se sig slået og nøjes med sølv ved EM.

Finalen, der strakte sig til forlænget spilletid, endte med en fransk sejr på 33-31 over Danmark.

Finalen blev også scenen for et legendarisk opgør mellem to af sportens største navne: 39-årige Nikola Karabatic og Danmarks egen 36-årige Mikkel Hansen.

Disse to håndboldikoner har krydset klinger gentagne gange, og denne gang var det Karabatic, der trak det længste strå.

Mikkel Hansen, trods nederlaget, kunne dog forlade banen med to imponerende rekorder, skriver Ekstra Bladet.

Han blev EM’s mest scorende spiller nogensinde med 296 mål – ét mere end Karabatic. Endvidere satte han rekord som den mest scorende spiller i EM-finaler med i alt 27 mål, hvor Karabatic førte med 22 mål inden finalen.

Det var en aften med blandet følelser for det danske hold. På trods af at have en tremålsføring i anden halvleg, formåede de ikke at holde fast og måtte se sig slået efter en spændende forlænget spilletid.

Det var en aften, hvor danske drømme om guld glippede i de sidste minutter, og hvor personlige triumfer måske føltes lidt hule i skyggen af holdets samlede nederlag.

For Mikkel Hansen og hans holdkammerater var det en aften, der viste, at selv når guldet glipper, kan personlig stolthed og rekorder være en ringe trøst.