“Ich bin ein Berliner” sådan lød de berømte ord fra John F. Kennedy som i 1963 høstede masser af ros under et besøg i Tyskland.

Gwen Stefani kom med en melding, der minder om John F. Kennedys udtalelse.

Den slags falder ikke i god jord i 2023.

Dette må hun sande, efter hun kom i modvind for hendes enslydende citat, skriver Sky News.

Under et interview fortalte den smukke 53-årige sangerinde, at hun altid har været betaget af Japan og dens kultur.

For at beskrive sin begejstring, gik hun så langt, da hun satte sine fødder i landet med disse ord:

“Jeg sagde: ‘Min Gud, jeg er japaner, og jeg anede det ikke’.”

Den udtalelse har nu fået stærkt modvind.

Som vi kender hende er det med platinblondt hår, en bikinitop og cargobukser. I et nyt interview med Allure Magazine blev hun, spurgt om sin fascination af Japan, mere specifikt Harajuku-subkulturen. (Harajuku er et bykvarter i Japan, der er internationalt kendt som et knudepunkt for japanske unge mennesker og mode.)

De sidste år indledte endnu en fase af hendes karriere, med lanceringen af GXVE Beauty, en vegansk linje, der har hendes karakteristiske røde læbefarve (sammen med hendes platinhår er det en af de eneste næsten konstanter i hendes karriere) og et par andre skønhedsprodukter, såsom øjenskygge paletter og gel eyeliners.

Hun har derudover også udgivet en duftserie – Harajuku Lovers Perfumes and Colognes.

Her hentede hun inspiration fra Japans Harajuku-subkultren for dets visualitet og markedsføring, og efterfølgende Stefanis egen personlige stil.

Duftkollektionen omfattede fem forskellige dufte, og hver var designet i en flaske formet som en dukke, der var karikeret til at ligne Stefani og hendes fire ‘Harajuku Girls’.

Hendes far arbejde hos Yamaha, så han rejste meget mellem deres hjem i Californien og Japan.

Da Gwen endelig rejser til Japan for at opleve Harajuku kulturen på dens reneste, udbrød hun:

“Herregud, jeg er japaner, og jeg vidste det ikke.” Hun forklarer efterfølgende, at der er ‘uskyld’ i hendes forhold til den japanske kultur, og henviser sig selv som en ‘superfan’.

“Det burde være okay, at blive inspireret af andre kulturer, for hvis vi ikke får lov, så er det at dele folk, ikke? Vi lærer af hinanden, vi deler af hinanden, vi vokser fra hinanden. Og alle disse regler skiller os bare mere og mere ad.”

Hun slutter af med at sige:

“Musikken, den måde, pigerne bærer der makeup på, det tøj, de havde på, det var min identitet,”.