Nu taler forsvareren ud.

En 40-årig amerikansk mand blev torsdag varetægtsfængslet i Oslo, efter politiet opdagede flere skydevåben og en notesblok med adresserne på medlemmer af det norske kongehus i mandens kuffert.

Manden erkender at have brudt våbenloven, men ifølge hans forsvarer, Jørund Lægland, hævder han, at hans primære formål med at rejse til Norge var at søge arbejde som landmand. Forsvareren forklarer, at manden informerede toldvæsnet om våbnene, men at han ikke havde ammunition med til dem.

“Sigtedes tilknytning til Norge og hans formål med opholdet synes blandt andet at være en særdeles optagethed af den norske kongefamilie og specielt prinsesse Ingrid Alexandra – som han ønsker at gifte sig med, ifølge hans forklaring,” fortæller forsvareren til det norske TV 2.

Dette er ikke første gang, at den pågældende mand har vist interesse for det norske kongehus. I 2021 blev han bortvist fra Norge, efter at have opsøgt kronprinsparrets residens Skaugum i byen Asker, lige uden for Oslo, rapporterer det norske medie VG.

Manden blev anholdt efter en rutinemæssig kontrol i lufthavnen, hvor toldvæsnet opdagede våbnene i hans bagage. Den norske retsmyndighed fastslog, at der er mistanke om, at han har en “særdeles optagethed” af kongefamilien og prinsesse Ingrid Alexandra.