Skuespilleren, der portrætterede Janice i hitshowet, sagde, at det var “svært” at læse, hvordan hendes medspiller led af afhængighed gennem årene.

Matthew Perrys dybt personlige erindringer fortsætter med at forbløffe læsere – især hans tidligere kolleger.

“Friends”-stjernen Maggie Wheeler, der optrådte i alle 10 sæsoner af hit NBC-showet som Perrys nasalt-stemmede elsker Janice, fortalte til Page Six lørdag, at hans bog “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing” var “trist” – og at hans detaljerede stofmisbrug er “svært” at fordøje.

“Jeg synes, han har gjort et fantastisk stykke arbejde, og at han har virkelig overlevet det utænkelige,” sagde Wheeler. 

“Og jeg er så stolt af ham, og jeg er så glad for, at han er her, og jeg synes, det er meget modigt, at han har skrevet en bog, og han er ude og snakke om den, han hjælper virkelig mange mennesker.”

Perrys memoirer og efterfølgende pressetur tillod skuespilleren at afsløre omfanget af hans stofmisbrugsproblemer under “Venners” storhedstid. 

Og selv efter showet fortsatte hans problemer, da skuespilleren afslørede til magasinet People i oktober, at hans tyktarm bristede for fire år siden af ​​alvorligt opioidmisbrug, hvilket gjorde, at han lå i to ugers koma.

“Lægerne fortalte min familie, at jeg havde 2% chance for at leve,” fortalte han Diane Sawyer om oplevelsen.

Perry var indlagt i flere måneder og havde brug for en kolostomipose. 

Brugte 9 millioner dollars på at blive ædru

Han hævdede dog, at han på højden af ​​sin afhængighed indtog op til 55 Vicodin-tabletter dagligt og brugte omkring 9 millioner dollars på at blive ædru.

Men hans arbejde med “Friends” som den sarkastiske curmudgeon Chandler Bing led tilsyneladende aldrig af sin afhængighed. 

Wheeler fortalte Page Six, at Perrys bidrag til “processen” med at filme var på “100 procent, selv når han kæmpede.”

“Han dukkede op på arbejde, selv når han var på sit mørkeste sted, han dukkede op på arbejde med al sin humor og glans og talent,” fortalte Wheeler til outlet. 

“Der var aldrig en dag, hvor jeg arbejdede på sættet med ham, hvor jeg følte mig usikker på, hvordan han ville deltage.”

Perry fortalte Sawyer, at han følte sig “virkelig taknemmelig”, da medspilleren Jennifer Aniston “nåede ud”.

Men afslørede i sine erindringer, at han “intet følte”, da “Friends” endelig blev afsluttet i 2004.

Perry har dog set tilbage på showet siden da. 

Wheeler fortalte Page Six, at det er “utroligt vidunderligt” at have været involveret i et projekt “der betyder så meget for så mange mennesker” og “holder folk rolige og glade.”

“Jeg hører så mange historier om folk, der ser ‘Venner’, når de går i seng om natten,” tilføjede hun, “så ja, det er fantastisk at være en del af noget, der har så meget resonans, ikke kun her, men i hele verden nu. ”.