Nu sendes en helt særlig øl på gaden, for at hylde Danmarks nye konge og dronning.

Danmark har fået et nyt kongepar, og det fejrer Carlsberg ved at sende to kongelige øl på gaden, så befolkningen kan være med til at skåle og fejre vores nye konge og dronning. De klassiske etiketter på Carlsberg Pilsner og Tuborg Grøn er nemlig blevet ændret i forbindelse med tronskiftet.  

”Som det første bryggeri der kunne kalde sig Leverandør til Det Kongelige Danske Hof, er det naturligt for os at fejre tronskiftet og det nye kongepar med Danmarks to ikoniske ølmærker. Det er en historisk begivenhed, og derfor sender vi to unikke udgaver af Carlsberg Pilsner og Tuborg Grøn på gaden, så hele Danmark kan skåle for kongeparret og deltage i fejringen af Hans Majestæt Kong Frederik 10. og Hendes Majestæt Dronning Mary,” siger Peter Haahr Nielsen, adm. direktør i Carlsberg Danmark.   

Sidste gang Danmark havde et kongepar var i 1972, og derfor vælger bryggeriet at fejre både H.M. Kong Frederik 10. og H.M. Dronning Mary. 

”Det er over 52 år siden, at Danmark havde en konge og dronning, og vi vil gerne hylde det nye kongepar og give danskerne mulighed for at fejre dem begge to. Vi har derfor designet to etiketter, der markerer fejringen af Danmarks nye kongepar og hylder vores konge og dronning,” siger Peter Haahr Nielsen.  

De nye etiketter består af lykønskningen ”Tillykke til Kongeparret H.M.K. Frederik 10. & H.M.D. Mary” og vil være at finde på Carlsberg Pilsner og Tuborg Grøn flaskerne i en begrænset periode og kan købes i detailhandlen, så længe lager haves.  

Foto: Carlsberg

Øl på champagneflasker   

Udover at give danskerne mulighed for at fejre kongeparret med en helt særlig etikette på de to øl, har bryggeriet også nøje udvalgt et bryg som blandt andet skal være en gave til kongeparret.  

”Fra Husbryggeriet Jacobsen på Valby Bakke har vi udvalgt en helt speciel øl som gave til kongeparret. Det er en øl med en spændende kombination af syrlighed, frugtige nuancer og perlende bobler, der danner den perfekte skumkrone,” siger Peter Haahr Nielsen.  

Øllen har et alkoholindhold på 10% og er brygget på Carlsbergs eksklusive byg, der giver en flot orange ravfarve og har duftnoter af abrikos, rabarber og fersken. Øllen er brygget i omtrent 800 eksemplarer og gives blandt andet som gave til kongeparret og kongehuset.  

Udover de tre særlige øl fejrer Carlsberg også kongeparret i annoncer i landets største aviser og med store bannere på Rådhuspladsen og Nyhavn, der hylder kongeparret. Derudover har bryggeriet dekoreret en række lastbiler med en kongelig hyldest, som kan ses i bybilledet, når de leverer øl og vand til Carlsbergs kunder.   

Carlsberg blev leverandør til Det Kgl. Danske Hof i 1904, og Tuborg fik prædikatet i 1914.