Grev Nikolai giver eksklusivt interview, hvor han blandt andet kommer ind på livet i kongehuset

Det kan ikke være nemt at vokse op med hele verden som tilskuer. Det er en position medlemmer af det danske kongehus igennem generationer har måtte indse.

Hvor det enorme ansvar tog hårdere på visse individer end andre, så som kronprins Frederik der ofte måtte se sig nødsaget til et “afbræk” fra de monarkiske forpligtelser, og i stedet tog ud og festede til den lyse morgen, så har den nyere generation af den royale familie faldet sig bedre til rette i de royale tøjler – både grundet forventningspres, og støttende og informativ opdragelse.

Og selvom Prins Joachims børn i efteråret-2022 fik frataget deres titler som prinser og prinsesser af Danmark, så ændrer det ikke på arvingernes stolthed over landet, og deres nostalgiske minder fra barndommen.

Det er i hvert fald tilfældet, hvis du spørger grev Nikolai.

Den 23-årige blåblodsdansker har udover familien og uddannelsen også fuld gang i karrieren som international fashionmodel. Og i netop denne sammenhænd har han stillet op til både et photoshoot samt eksklusivt interview med det hollandske modemagasin Numéro.

Her blev den unge greve blandt andet spurgt ind til hvordan det er at vokse op i den mest omtalte, anerkendte og legendariske familie i danmarkshistorien.

‘Det at vokse op som medlem af den danske kongelige familie har altid været meget værdifuldt for mig. Min opvækst har været fyldt med glædelige øjeblikke og en relativt ‘normal’ barndom. Med det sagt er jeg klar over de specielle omstændigheder, jeg blev opdraget under, og det ansvar, det også medfører. Jeg mener, at jeg har håndteret dette rigtig godt’, udtaler den unge greve til nagasinet.

Men selvom der følger en del frihed med livet på Amalienborg, så skulle man også tro at der var retningslinjer og ankelkæder, der følger med jobbet at repræsentere landet udadtil.

Og det kan greven nikke genkendende til, men ikke til en sådan grad at det har føltes som frihedsberøvelse. Selv beskriver han sig som en ‘fri sjæl’ til trods for visse barrierer.

– Min royale rolle har ikke begrænset mig i forhold til det, jeg nyder og elsker i øvrigt. Jeg har altid set mig selv som en fri sjæl. Jeg må overveje mine valg mere fornuftigt måske, men jeg har aldrig følt nogle begrænsninger i måden, jeg lever mit liv på., siger grev Nikolai blandt andet om sin særlige udfordring.

Inden længe skal Nikolai pakke den store flykuffert, og flyve om på den anden side af jorden. Greven skal nemlig bruge næste semester på University of Technology i Sydney, Australien. Om hvorvidt uddannelsen bliver introduktionen til hans fremtidige drømmejob, kan han hverken be-eller afkræfte, da han mener at fremtiden fortsat ikke er hugget i sten.