Da det i sidste ende gik ud over børnene, valgte Ilse Wilmot at bryde forholdet

Han har underholdt den danske befolkning med gak og løjer, skøre udklædninger og mindeværdige sange i årtier efterhånden.

Og med den sprælske energi og charmerene opførsel har ‘gadedrengen’ Jacob Haugaard vundet mange pigehjerter igennem tiden.

Én af disse kvinder var den enlige mor Ilse Wilmot, der tilbage i 80’erne faldt pladask for Haugaards udstråling og humor.

Og selvom Haugaard på daværende tidspunkt havde en kvinde i sit liv, valgte han og Wilmot and indlede et romantisk forhold, bestående af dybe samtaler og en god humoristisk sans.

Men bag de brede smil og skøre opførsler, gemte sig en dyster bagside af medaljen, som langsomt åd op af forholdet.

I et interview med Ude og Hjemme bryder Haugaards kone tavsheden om, at komikeren kæmpede med sine indre dæmoner, der i sidste ende førte til et brud i forholdet.

Jacob Haugaard har kæmpet med alkoholisme i 12 år, og selvom kærligheden til konen og deres børn – både parrets samlede samt Wilmots fra tidligere forhold – var stærk, så blev sprutten ved med at ånde ham i nakken, og til tider også tog overhånd.

– Det var rædselsfuldt. Jeg anede jo ikke, hvor han var, og børnene var ked af det og bange. Men jeg gik altså ud og ledte efter ham. Det var ikke lige mig, fortæller Ilse Wilmot til Ude og Hjemme.

Misbruget endte i sidste ende med at tage overhånd, i en sådan grad at Ilse valgte at stoppe forholdet, og Haugaard endte i behandling for alkoholismen, med opbakning fra Wilmot.

Og efter at have overvundet kampen mod spiritussen, bød Ilse den tidligere alkoholiker ind i familien igen.

– Jacob og jeg har et nært forhold. Vi har været sammen i 43 år, og indimellem kan vi skændes højlydt, for vi er lige stædige. Men vi er stadig forelskede i hinanden. Det har vi altid været.