Her er de nye navne.

Netflix sætter frisk blæk til historien om Carl Mørck og hans hold af dedikerede detektiver i den kommende serie “Department Q”, baseret på Jussi Adler-Olsens internationalt anerkendte krimiromaner.

Det skriver Avisen.dk via. Deadline.

Med et nyt stjernebesat hold annonceres den britiske skuespiller Matthew Goode som det seneste ansigt til at indtage rollen som den knudrede vicekriminalkommissær, nu kendt som Carl Morck i seriens engelsksprogede udgave.

Goode, kendt for sit arbejde i “The Imitation Game”, “Downton Abbey” og “The Crown”, træder ind i de store fodspor efterfulgt af Nikolaj Lie Kaas og Ulrich Thomsen, som tidligere har portrætteret Mørck i de danske filmatiseringer.

Denne ændring markerer en ny æra for Afdeling Q, efter rettighederne flyttede fra Zentropa til Nordisk Film, hvilket også førte til et skifte i rollebesætningen.

Ved Goode’s side finder vi den svenskefødte Alexej Manvelov, der tager rollen som Mørcks trofaste makker, Akram, tidligere kendt som Assad i de danske bøger og film. Manvelov, som bringer erfaring fra produktioner som HBO’s “Chernobyl” og “Jack Ryan”, følger efter skuespillere som Fares Fares og Zaki Youssef i denne nøglerolle.

Og sidst men ikke mindst er den nye Rose blevet castet.

Leah Byrne træder ind i spotlightet i rollen som tidligere er blevet spillet af Johanne Louise Schmidt og Sofie Torp i de danske versioner.

“Hver af dem (romanerne, red.) er et forrygende mysterium med et stort potentiale for en god sæson af fjernsyn,” udtalte den amerikanske filminstruktør Scott Frank, som leder projektet for Netflix og instruerer to af de otte planlagte afsnit.

Denne nye tilpasning af Afdeling Q, nu omdøbt til “Department Q”, flytter handlingen til den maleriske by Edinburgh, hvor serien også optages.

Fans af det oprindelige krimiunivers kan se frem til en anderledes, men lige så fængslende fortolkning, når “Department Q” rammer skærmene. Mens en officiel premieredato endnu ikke er annonceret, bygger forventningerne sig op til dette nye kapitel i Afdeling Q’s historie.