På grund af en proppet kalender og fyldte flyttekasser, er prinsen nødsaget til at bryde gammel tradition

Der venter et spændende eventyr ude i horisonten for prins Joachim og prinsesse Marie.

Prinseparret samt deres børn grev Henrik og komtesse Athena er formentlig fuldt optaget i de sidste forberedelser, inden Joachim den 1. september skal påbegynde sit nye beskæftigelse i stillingen som Forsvarsindustriattaché på den danske ambassade i Washington D.C. den 1. september.

Men med den nye dagligdag i den amerikanske hovedstad, medfører der også andre tidligere rutiner de nu skal tage afsked med.

En af disse traditioner der involverer prinsens tilstedeværelse og deltagelse, er det årlige Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj-bybanen i København, der i år finder sted 4. – 6. august.

Og her har prins Joachim i adskillige år været at finde på gæstelisten. Ikke alene er han protektor for arrangementet, men han har også gjort sig bag rettet med stor succes som deltager i ProAm-løbet med Cortina Racing Team-holdet.

Grundet prinseparrets travle sommer, frygtede arrangører og faste deltagere også at der muligvis ville komme et afbud fra den 54-årige fartglade prins – og det er desværre hvad der er hændt, bekræfter de danske arrangører.

Det skriver BILLED-BLADET.

Racerglæden har Joachim tydeligt bragt videre ned gennem generationerne. Både prinsessen samt børnene Henrik og Athena har år efter år været at finde sammen med farmand, når der er blevet brændt gummi og testet hestekræfter.

Der deltager typisk i gennemsnit 150 kørere samt 37.500 gæster ved det årlige arrangement.