Sponsoreret indlæg

Hvor længe skal man amme sit barn? Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man ammer barnet regelmæssigt indtil de er 6 måneder gamle. Derefter kan man delvist amme barnet til de er omkring et år. 

Men langtidsamning er pludselig blevet et stort hit, især blandt mange kendisser, som vælger at amme deres barn helt op til 4-5 års alderen. 

Er langtidsamning en god ide?

Mange fans jubler over kendissers valg til at amme deres børn i længere tid. Stine Kronborg, Gry Bay og endda Hollywood-kendissen Kourtney Kardashian langtidsammer har besluttet sig for at langtidsamme deres børn.

Der er ingen grund til at bekymre sig om børnemad, når den lille sidder ved brystet de første 4 år af deres liv. Men er det en god ide? Modermælk har mange fantastiske fordele. Det indeholder alle de nødvendige næringsstoffer, beskytter mod infektioner og så er amning også et “bonding moment” for mor og barnet.

Dog er det intet, som tyder på, at børn i +2 års alderen har et decideret behov for at amme mere. På den anden side er der tilsyneladende heller ikke noget i vejen med det, så længe at barnet har lyst til at amme. 

Amning for tryghed og hygge

Mange kendisser, som langtidsammer, fortæller at det handler mere om hygge og tryghed end at nære deres barn. Det kan føles hyggeligt at sidde med ens lille og have en stund, hvor man er helt tæt sammen. 

Mange har problemer med amning, og savner denne form for nærvær. Andre kan amme i årevis uden nogle former for problemer. Hvis både mor og barn er tilpasse, så er der ikke noget, der tyder på, at langtidsamning er skadeligt.

Eventuelle problemer hos mor

Der kan godt opstå nogle problemer hos mor, når man ammer et ældre barn. 

Børn begynder også allerede at få tænder, når de er 6-8 måneder gamle. Her kan de komme til at bide i brystvorten, hvilket kan resultere i sår og betændelser. 

Langtidsamningen kan også blive et problem, når barnet begynder at gå i vuggestue eller børnehave, hvor de ikke har mor tæt på, til når de bliver sultne.

Det stopper dog ikke kendisser fra at tale varmt om fordelene ved langtidsamning. Måske bliver trenden et hit blandt andre mødre i fremtiden.