Et fatalt knivstikkeri blev startskuddet på Thomas Castbergs kokkekarriere.

MasterChef-kok Thomas Castberg havde sat kursen mod gymnasiet, men efter et knivoverfald endte han i et køkken i Frankrig.

Det har altid ligget i kortene, at Thomas Castberg skulle være kok.

Eller fotograf.

Kokkejakken vandt som bekendt over kameraet, og i dag er han blandt Danmarks dygtigste kokke og svinger nådesløst kniven i TV 3-programmet ”Master Chef”.

Sammen med Jesper Koch, Dak Wichangoen og Jakob MIelcke udgør Thomas Castberg dommerpanelet i MasterChef.

Interessen for mad løber i hans årer. Han er ud af en familie, som er usandsynligt glad for mad og er blevet slæbt med på utallige restauranter og en overgang havde hans far sågar en restaurant.

Det fortæller han i et stort interview med Berlingske.

Alligevel syntes hans mor, at han skulle have en studentereksamen, før han gik i køkkenet, og han blev optaget på Marselisborg Gymnasium.

En skæbnesvanger nat i maj, ændrede planerne sig radikalt.

“Jeg blev involveret i et overfald, hvor der i sidste ende var en, der blev slået ihjel,” fortæller han til avisen.

Allerede der havde han fået en mulighed for at tage til Frankrig og arbejde for den dansk-franske michelinkok Michel Michaud på ‘Château de Périgny’.

“Jeg blev overfaldet sammen med en anden. Det er en lang historie, der endte med, at en helt uskyldig forbipasserende blev stukket ihjel af dem, der overfaldt os.”

“Jeg var blevet sparket ned, så jeg så det ikke ske,” fortæller Castberg, som er taknemlig for, at han ”kun” blev sparket ned af de voldsparate forbipasserende.

“Min mor så det som en gamechanger, der gjorde, at der skulle ske noget andet. Og jeg havde nok også mest lyst til at tage til udlandet, når det kom til stykket. Så jeg endte i Frankrig, hvor jeg arbejdede for Michel Michaud. Der var der, jeg lærte at arbejde. Og det var der, det blev stadfæstet, at jeg skulle være kok,” lyder det fra ‘Masterche. 

Siden har han slået sine folder på Restaurant René, Kommandanten, i diverse tv-programmer og indtil 2021 Restaurant Bøf.