Fra dags dato er han officielt pensioneret sportsmand.

Ikke flere ture i oktagonen.

Mark O. Madsen, en af Danmarks mest prominente sportsfigurer, har meddelt, at han afslutter sin imponerende karriere som MMA-kæmper.

Den 39-årige atlet, kendt for sin utrættelige vilje og præstationer i både brydning og Mixed Martial Arts (MMA), bekræftede sit karrierestop i et interview med Ekstra Bladet.

“Tiden er rigtig. Jeg er mæt og ser tilbage på en karriere i elitesport, som jeg er meget stolt af. Sporten har formet mig som menneske, og jeg er taknemmelig for alt, hvad den har givet mig og min familie,” udtalte Madsen.

Madsen, der først gjorde sig bemærket som Danmarks bedste bryder med fem VM-medaljer og en OL-sølvmedalje fra Rio i 2016, overgik efterfølgende til MMA. I det ottekantede bur opnåede han hurtigt succes og steg til storhed i UFC, verdens førende MMA-organisation. Hans MMA-karriere omfattede otte kampe, hvoraf han vandt seks og tabte to.

“En stor del af din identitet ligger i jobbet. Især som elitesportsmand, hvor også hverdagens struktur ofte dikteres af dit hverv. Men jeg er 39 år, og der er stadig mange ting i livet, jeg gerne vil nå,” reflekterede Madsen over sin beslutning om at trække sig tilbage.