Historien om den afdøde sangerinde Amy Winehouses liv bliver foldet ud i filmen ”Back to Black”, men allerede nu vækker den vrede.

Det er den 26-årige skuespillerinde Marisa Abela, der har fået til opgave at bringe sangerinden Amy Winehouse til live igen på det store lærred, og at dømme ud fra de første billeder fra bag om optagelserne, så er der mange ting, der spiller.

Der høje hår, sangerindens slanke skikkelse, de store guldøreringe, de små ballerinasko og den markante eyeliner.

Men der er bestemt også ting, der allerede nu drysser gevaldigt malurt i bægeret for de mange fans overalt i verden, der ellers fulgte Amy Winehouse tæt frem til hendes død i 2011.

Gyselig opførsel

Faktisk er der flere på internettet, der nu tordner mod det mere overordnede faktum, at Hollywood nu endnu en gang kommer til at nyde ”godt af” Amys ulykke.

– “Dette er en forbrydelse. Der er ingen chance for, jeg kommer til at se den,” skriver en Twitterbruger.

Mens en anden beskylder netop filmindustrien for endnu en gang at lukrere på ”Rehab”-sangerinden, der bestemt ikke førte en ukompliceret tilværelse.

– “Hollywood ødelagde Amy, både mens hun levede og nu efter hendes død.”

En anden igen erklærerer sig bestemt enig: 

– “Hollywood gør alt, hvad der står i deres magt for konstant at disrespekterer Amy Winehouse ved enhver lejlighed, de kan få. Lad hende dog hvile i fred.”

“Dette er jo væmmeligt, “skriver en fan på de sociale medier ved de nyeste billeder fra optagelserne. 

Back to Black

Filmen, der kommer til at bære titlen ‘Back to Black’ – nøjagtigt som et af de to eneste studiealbums, som Amy Winehouse nåede at udgive i løbet af sin alt for korte karriere, har endnu ikke fået en premieredato.

Den bliver instrueret af Sam Taylor-Johnson, som har netop musikbiografier på CV’et, mens den er skrevet af Matt Greenhalgh.

Marisa Abela er bedst kendt fra HBO- og BBC-samarbejdet ”Industry”, men hun er også blevet forbundet til Greta Gerwigs ”Barbie”-projekt – med Margot Robbie og Ryan Gosling i de bærende roller. 

Det er dog ikke helt klart, hvad hun skal spille i filmen om den ikoniske Mattel-dukke.

Selve plottet kommer til at fokusere på Amys tidlige år i London. Årene, hvor hun strøg til tops på den britiske musikhimmel. Hendes ”intense vej til berømmelse”, som det lyder.

– Hvorfor ligner dette Anna Faris i en scene fra ”Scary Movie 32”, lyder en af de spydige kommentarer under billedet af hovedrolleindehaveren og skuespilleren, der skal portrættere Amys far Mitch, Eddie Marsan. 

Amy Winehouse døde af alkoholforgiftning i sommeren 2011. Hun blev 27 år gammel.