Kongehuset var for hurtig på aftrækkeren.

Når kong Frederik og dronning Mary inviterer til statsrådsmiddag, forventes alt at være i skønneste orden.

Men mandag aften opstod der mild forvirring blandt gæsterne om, hvorvidt de skulle finde vej til det ene eller det andet palæ på Amalienborg.

Det skriver B.T.

Digitaliseringsminister Marie Bjerre, en af aftenens ærede gæster, delte et glimt af sin indbydelse på Instagram, hvori Kongehuset havde angivet Christian VII’s palæ som aftenens lokation.

Til gæsternes overraskelse fandt middagen sted på en helt anden adresse – i Frederik VIII’s palæ, kongeparrets private residens.

LÆS OGSÅ: TV 2-par melder ud: Gør det en sidste gang

LÆS OGSÅ: Særlig invitation fra Jim Lyngvild: Her kan du møde Jesus

Dette palæskifte rejser spørgsmålet: Skete der en sidste-øjebliks ændring, eller var der blot tale om en forvirring i invitationen? B.T.’s forsøg på at indhente en kommentar fra Kongehuset har indtil videre været forgæves.

Den 11. marts blev der rapporteret om en lignende situation, hvor Billed Bladet bemærkede et lokaleskift for en anden højtidelig begivenhed fra Christian VII’s til Frederik VIII’s palæ. Kongehusets hjemmeside bekræftede senere, at statsrådsmiddagen også havde fået en ny placering.

Statsrådsmiddagene er en tradition, hvor regeringen, statsrådssekretæren og udvalgte medarbejdere fra hoffet inviteres til middag i hver valgperiode.

Sidst dronning Margrethe agerede som vært for en sådan middag var i 2021, der dog blev holdt på Fredensborg Slot.