Den danske rytter kræver væsentlig ændring før Tour-start

Når man gør sin debut i verdens største cykelløb, Tour de France, så forventes det at tingene spiller til punkt og prikke.

Derfor er det til en vis grad forståeligt, at danske Mattias Skjelmose, som i år for første gang skal trampe i pedalerne ved sommerens Tour, ikke ligefrem er tilfreds med noget så markant som hans cykeltrikot.

Det skriver TV 2 SPORT.

Søndag eftermiddag kom danskeren nemlig først over målstregen ved Danmarksmesterskabet, og kan derfor ikke alene bryste sig med titlen som danmarksmester, men også den helt specielle DM-trikot ved årets Tour de France.

Der er dog ét væsentligt problem: farven er forkert.

Danmarksmesteren er ikke tilfreds med farven på dannebrogsflaget på cykeltøjet, der ikke har den korrekte ‘farve rød’, hvilket er en skam, når nu det danske flag har mulighed for at fremstå som et pejlemærke blandt de danske ryttere.

– Jeg tror ikke, vi er helt enige om, hvilken farve dannebrog er. Jeg vil gerne have, at den er lidt mere postkasserød, og det tror jeg også, vi når til på lørdag, fortæller danmarksmesteren til TV 2 SPORT.

Og Skjelmose er tydeligvis ikke alene om kritikken.

Den tidligere danmarksmester, Mads Pedersen, der selv vandt mesterskabstitlen tilbage i 2017, er enig med kritikpunkterne, men har også forståelse for producenten, Lidl-Treks travle skema.

– Vi skal lige have ændret den røde farve en lille smule – den er lidt for mørk. Men de har også kun haft tre dage til at lave den, så de har nok haft lidt travlt (…) Måske passer farvekoderne ikke helt med det, der er blevet tilsendt. Vi skal lige have skubbet lidt på og få lavet en, der er lidt mere postkasserød. Den, han har nu, er mere bordeaux-rød, fortæller Pedersen.

Tour de France løber af stablen fra lørdag den 1. juli.