Hvad skal man med kronebiler og den kongelige togvogn, når der er dyrere alternativer.

Ingen kvaler, skatteyderne betaler.

Dronning Margrethe overraskede for nylig venstrekvinden Stephanie Lose under en afskedsaudiens med en noget unik rejseplan.

Hendes majestæt havde nemlig flottet sig på transportpunktet, da hun valgte at benytte sig af en af Forsvarets redningshelikoptere, modellen EH-101, som transportmiddel fra sommerslottet i Gråsten til Christiansborg Slot i København. Kort tid efter satte dronningen sig tilbage ved de roterende helikopterblade, og fløj tilbage til Sønderjylland.

Den royale helikoptertur, der fandt sted den 31. juli, figurerer nu i Forsvarets opgørelser over udgifter til kongehusets støtte. Udgifterne til denne himmelske rejse løber op i imponerende 201.578 kroner.

Det skriver Se og Hør.

Dronningens valg af lufttransport har gentagende gange været oppe til debat. En måned tidligere fløj majestæten fra Aarhus til København og retur for at deltage i Livgardens årsparade og en audiens, hvilket kostede 161.000 kroner.

Sidste år fløj hun også fra Aarhus til København for at deltage i livgardens årsparade under sit ophold på Marselisborg Slot, med en pris på 237.000 kroner.

Den kongelige helikoptertrend synes at være en favorit, da majestæten ønsker at undgå brugen af kronebiler eller den kongelige togvogn.